Ο ανεξάρτητος βουλευτής, πέντε μήνες μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, προχωρά στην ίδρυση κόμματος με το όνομα «Εθνική Συμφωνία» και τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν απόψε, Τρίτη 5 Απριλίου στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση της κίνησης  θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός», στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Ο ίδιος έχει απευθύνει προσκλητήριο σε όποιον βρίσκεται εκτός ΝΔ και κινείται στον φιλελεύθερο-συντηρητικό χώρο.

Η ιδεολογία πάνω στην οποία θα βασίζεται η νέα κίνηση, θα είναι ο φιλελεύθερος συντηρητισμός με ευρωατλαντική κατεύθυνση, όπως λέει ο κ. Μπογδάνος και προσθέτει ότι σκοπός του είναι να απευθυνθεί σε όλους τους φιλελεύθερους συντηρητικούς πατριώτες.

«Απόψε ανακοινώνουμε στην Αθήνα την Εθνική Συμφωνία. Έφτασε η ώρα, ο κατακερματισμένος και παραγκωνισμένος φιλελεύθερος πατριωτικός χώρος να συμφωνήσει σε κοινές θέσεις και αρχές και να ενωθεί, ώστε να συμμετάσχει με ενιαία κομματική έκφραση στις επόμενες εκλογές» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο πρώην δημοσιογράφος και νυν πολιτικός, κάνει άνοιγμα στον «πατριωτικό» όπως τον χαρακτηρίζει χώρο και μεταξύ των καλεσμένων στην παρουσίαση του κόμματος θα είναι μεταξύ άλλων οι Φαήλος Κρανιδιώτης, Θάνος Τζήμερος, Νίκος Καραχάλιος.

Ανακοίνωση Εθνικής Συμφωνίας

«Την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Συνείδησης, στις 18:00 στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos, στην οδό Μιχαλακοπούλου 114, ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθήνας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, θα ανακοινώσει την πολιτική κίνηση «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ».

Σκοπός της ΕΣΥ είναι να λειτουργήσει ως προσκλητήριο προς το σύνολο του φιλελεύθερου πατριωτικού χώρου, που στην Ελλάδα υπάρχει κοινωνικά και λείπει πολιτικά, ώστε αυτός να βρει ενιαία κομματική έκφραση, με ευρωατλαντικό προσανατολισμό και αστικά χαρακτηριστικά, εν όψει των επόμενων εκλογών».