Τον περασμένο Αύγουστο, όταν η Βόρεια Εύβοια δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές, ο Δήμος Βύρωνα ήταν ένας από αυτούς που έσπευσαν για βοήθεια και παράλληλα «υιοθέτησε» μια περιοχή, αυτή της κοινότητας Παπάδων, προκειμένου να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορούσε. Τότε έστειλε βοήθεια προς τους κατοίκους και εξοπλισμό, ενώ τώρα που μπήκε η άνοιξη οργάνωσε και δενδροφύτευση.

Αντιπροσωπεία του αττικού δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη, μετέβη στους Παπάδες και μετέφερε από τον Βύρωνα χαρουπιές και κουτσουπιές, οι οποίες φυτεύτηκαν από τους εθελοντές της Ομάδας Δασοπροστασίας. Στη φύτευση συμμετείχαν ακόμη ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο πρόεδρος της κοινότητας Παππάδες Γιώργος Αντωνίου, ο δασάρχης της περιοχής Σπύρος Ζίγκηρης, μαθητές από σχολεία της Χαλκίδας και κάτοικοι της περιοχής.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Βύρωνα και οι συνεργάτες του παρέδωσαν δώρα ενόψει του Πάσχα και συγκεκριμένα 15 τάμπλετς για τους μαθητές της κοινότητας, πασχαλινά αυγά και λαμπάδες.

Η προηγούμενη αποστολή βοήθειας από το Βύρωνα είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο και είχαν μεταφερθεί στους Παπάδες ένας βιντεοπροβολέας και οθόνη για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο 3 μέτρων και φωτοσωλήνα για τον στολισμό της πλατείας του χωριού. Και τότε είχαν μοιραστεί χριστουγεννιάτικα δώρα και βιβλία στα παιδιά, ενώ είχε προηγηθεί και η μεταφορά 750 τ.μ. γαλβανιζέ λαμαρίνας για την ανακατασκευή ποιμνιοστασίων, κάτι που είχε ζητηθεί από τους κατοίκους.

«Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους κατοίκους της περιοχής με όποιον τρόπο μπορούμε και όσο πιο συχνά γίνεται. Τηρούμε την υπόσχεση μας να τους βοηθήσουμε, στο μέτρο του δυνατού, να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους, κυρίως όμως είμαστε εδώ για να δείξουμε και έμπρακτα το ανθρώπινο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη της βυρωνιώτικης κοινωνίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κατωπόδης και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμβάλουν στην προσπάθειά μας και μας στηρίζουν σ΄ αυτήν την προσφορά ανθρωπιάς».

Ο Δήμαρχος Βύρωνα στη δράση αναδάσωσης στους Παππάδες Ευβοίας