“Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. Η κηλίδα στους δράστες για τα εγκλήματα στην πόλη Μπούτσα θα είναι ανεξίτηλη”, δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενος στις ενεργειακές ανατιμήσεις τόνισε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί συνέχεια νέες δυνατότητες για στήριξη.

“Έχουμε γνώση της κατάστασης και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και παλεύουμε να βρούμε λύσεις. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Δυστυχώς η κατάσταση φαίνεται να δυσχεραίνεται”, σημείωσε εξαιτίας των αξιώσεων του Β. Πούτιν να πληρώνεται σε ρούβλια.

“Η αλήθεια δεν πρέπει να κρύβεται και κάθε κόμμα και πολιτικός κρίνεται από πόση αλήθεια μπορεί να αντέξει”, υπογράμμισε.

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι αυτό το μήνα μπαίνει σε εφαρμογή νέο πακέτο ενισχύσεων και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα στήριξης τον Απρίλιο ενώ είπε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. “Μηδενική ανοχή στην αισχροκέρδεια”, υπογράμμισε σημειώνοντας πως εχθρός μας είναι η ακρίβεια και εναντίον της θα αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο εργαλείο.

Παράλληλα δήλωσε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις και αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις για τη μείωση της ανεργίας.

“Όσοι παράγουν θέαμα αντί για ουσία και κάνουν κριτική αφ’ υψηλού δεν προσφέρουν υπηρεσία ούτε στην Ελλάδα, ούτε στους ανθρώπους της”, πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου επιπλέον με αφορμή σημερινή παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων μίλησε για το νέο νομικό πλαίσιο που υπάρχει πλέον για τα ζώα συντροφιάς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Οδησσό.