Της Δήμητρας Κούτρα

Στην παρουσίαση της προέδρου Κορίνας Λιούτα στο ίδρυμα Σικιαρίδειο βρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στην οποία παραβρέθηκαν ακόμη: η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου,  η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Κεχρής, και η Δημοτική Σύμβουλος και Επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου Μαρία Γώγου.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αφού συνεχάρη τόσο τη Διοίκηση όσο και την επιστημονική ομάδα για την παρουσίαση και ενημέρωση που αφορά στα παιδιά με αυτισμό μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η αναβάθμιση του Σικιαριδείου Ιδρύματος είναι ταχύτατη και είμαστε χαρούμενοι γιατί συμμετέχουμε σε αυτό. Ως Δημοτική Αρχή υλοποιήσαμε με θέρμη τη δημιουργία και λειτουργία των ΚΔΑΠ – ΜΕΑ και συνεισφέραμε ουσιαστικά στη δημιουργία των ΚΔΗΦ (Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας). Εν γένει στηρίζουμε το Ίδρυμα τη διοίκηση και τους Συλλόγους Εργαζομένων, Γονέων & Κηδεμόνων. Πιστεύουμε στις δυνατότητες αυτού του Κοινωνικού Φορέα και υπάρχει μία αμφίδρομη δημιουργική συνεργασία για το καλό των ωφελουμένων του. Η ίδρυση του ειδικού τμήματος Αυτισμού αποδεικνύει πως εδώ γίνεται σοβαρή δουλειά με επιστημονικές βάσεις, πρότυπο για όλη την Αττική. Συγχαρητήρια σε όλους διοικούντες, εργαζόμενους, γονείς και φίλους του Ιδρύματος για την επιμονή και την ευαισθησία που αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα. Είμαστε πάντα στο πλευρό τους».

Το παρών έδωσαν ακόμη οι :

Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών  Σικιαριδείου Ιδρύματος Θεόδωρος Κοκόρας, η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΑΡΥΣΙΑ-ΕΣΤΙΑ, Παναγιώτα Ντάντα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Γεώργιος Τσιράκης και από το τμήμα νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττική η Αλεξάνδρα Μαντούδη,

Από την επιστημονική ομάδα η Ειδική Παιδαγωγός Ιωάννα Κυροδήμου, ο ψυχολόγος Γεώργιος Τζανουλίνος, ο ψυχολόγος Παναγιώτης Χολής

Η Προϊσταμένη Ειδικoού Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου Ανθή Γκίκα, η Διευθύντρια Ειδικού Δημοτικού Αμαρουσίου Ευαγγελία Αρβανίτη.