Γ. Πατούλης: «Με στόχο την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της προβολής της Αττικής σε διεθνές αθλητικό επίπεδο στηρίζουμε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις όπως το Water Polo Women Euro League Final 4» 

 Με τη στήριξη και τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής  ξεκινάει στον Πειραιά σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Απριλίου η σημαντική Ευρωπαϊκή Διοργάνωση Water Polo Women Euro League Final 4, από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού πόλο θα φιλοξενηθεί στο «Π. Καπαγέρωφ».

Χθες Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η συνέντευξη Τύπου του Final-4 της Euroleague. Στη συνέντευξη παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, ενώ το «παρών» έδωσαν οι προπονητές και οι αρχηγοί του Ολυμπιακού, της Ούιπεστ, της Σαμπαντέλ και της Πάντοβα, καθώς και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης, αλλά και της LEN. Επίσης, στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, η πρόεδρος του ΕΑΚΝ, Μερόπη Μοσχογιάννη, ο αντιπρόεδρος του ΕΑΚΝ, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πειραιά, Νικόλας Πλατανισιώτης και η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

IMG_20220401_183008-1000x683

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με στόχο την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της προβολής της Αττικής σε διεθνές αθλητικό επίπεδο η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις όπως το Water Polo Women Euro League Final 4. Με ιδιαίτερη χαρά, βρισκόμαστε εδώ για να χαιρετίσουμε την πραγματοποίηση αυτής της  κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις και η οποία αφορά την αγαπημένη μας ομάδα, τον Ολυμπιακό. Πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός στο πόλο, με την εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου και την δική μου σύμφωνη γνώμη. Μία αυτονόητη στήριξη, σε μία διοργάνωση που θα προσδώσει πρόσθετη αξία στην Αττική και στο μεγάλο λιμάνι μας. Η ενίσχυση του αθλητισμού αποτελεί κεντρική φιλοσοφία της πολιτικής μας. Με σταθερή βούληση και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, η Περιφέρεια θα συνδράμει τόσο στην ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων, όσο και στη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων. Να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού για το καλό κλίμα και τη συνεργασία που έχουμε και να ευχηθώ στον Ολυμπιακό μας να σηκώσει το τρόπαιο».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που το Final-4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης γίνεται στην Ελλάδα, στον Πειραιά μας. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση. Ναι μεν είμαι Αντιπεριφερειάρχης τώρα, αλλά τόσα χρόνια ήμουν αθλήτρια πόλο, είχα βρεθεί σε τέσσερα Final-4 με τον Ολυμπιακό, αλλά τότε δεν καταφέραμε να σηκώσουμε το τρόπαιο. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για τα όσα έκανε. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί εδώ το πρωτάθλημα Ευρώπης και έγινε υπερπροσπάθεια για να καταφέρουμε να πραγματοποιηθεί εδώ η διοργάνωση. Ελπίζω, να είναι μια γιορτή του πόλο και προφανώς και θα το πω: να είναι νικήτριες οι αθλήτριες του Ολυμπιακού μας! Να το χαρούμε όλοι μαζί το Σαββατοκύριακο».

Τις θερμές ευχαριστίες τους για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής,  του Δήμου Πειραιά και του Υπουργείου Αθλητισμού εξέφρασαν οι παράγοντες του αθλητισμού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Παρακάτω ακολουθούν δηλώσεις των προπονητών, των αρχηγών των ομάδων και των διοργανωτών

Τσίριτς: «Να υπερασπιστούμε τον τίτλο»

Αλεξάνταρ Τσίριτς (προπονητής Ολυμπιακού): «Θέλω να δώσω τον πρώτο χαιρετισμό στον κ. Μαυρωτά, γιατί έχω παίξει απέναντι του στο παρελθόν και έχω σεβασμό για αυτόν. Όσον αφορά στον αγώνα, παίξαμε και πέρυσι με την Ούιπεστ στον ημιτελικό, είναι μια καλή και ποιοτική ομάδα και θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά εμείς θέλουμε να υπερασπιστούμε το πρωτάθλημα Ευρώπης, θέλουμε να το κατακτήσουμε ξανά. Ελπίζω, να δούμε μια ωραία διοργάνωση και να είμαστε εμείς που θα κατακτήσουμε τον τίτλο. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσει ο αγώνας, ανυπομονούμε. Η ατμόσφαιρα στο κολυμβητήριο θα μας βοηθήσει πολύ, ξέρω από τέτοιες ατμόσφαιρες από τη Σερβία. Η νοοτροπία Σέρβων και Ελλήνων είναι σχεδόν ίδια. Επίσης, ξέρω πως είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού, θυμάμαι είχα παίξει και ως αντίπαλος εδώ και ξέρω καλά την ατμόσφαιρα. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο του Ολυμπιακού είναι: Ζήτω ο Ολυμπιακός! Θέλω να πω, ότι είναι τιμή μου που διαδέχθηκα τον Χάρη Παυλίδη στον πάγκο, ένας σπουδαίος προπονητής και μακάρι να συνεχίσω στον ίδιο δρόμο. Πραγματικά, ένας σπουδαίος προπονητής που έχει κατακτήσει τα πάντα και ξέρουμε όλοι τι έχει πετύχει, για αυτό και το βάρος ευθύνης είναι μεγαλύτερο για μένα. Δεν θέλω να τον απογοητεύσω, μου έδειξε εμπιστοσύνη. Προσπαθώ να ανταπεξέλθω όσο καλύτερα μπορώ, ο Χάρης Παυλίδης έχει αφήσει τη σφραγίδα του στον Ολυμπιακό».

IMG_20220401_183147-1000x685

«Μοναδικό συναίσθημα να παίζεις μπροστά στον κόσμο σου»

Μαργαρίτα Πλευρίτου (αρχηγός Ολυμπιακού): «Καλησπέρα. Πραγματικά, ευχαριστώ πολύ όλους όσους έχουν τρέξει για να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση. Είναι μοναδικό συναίσθημα να παίζεις μπροστά στον κόσμο σου, ήταν μοναδικό το συναίσθημα το 2015 όταν αντίκρισα τον κόσμο μας στην κερκίδα και έβλεπα όλο αυτό που συνέβαινε. Ελπίζω να γίνει και φέτος το ίδιο, ελπίζω να μην τους απογοητεύσουμε, θα τα δώσουμε όλα για να παίξουμε στον τελικό».

Μάρτον Μπένκζουρ (προπονητής Ούιπεστ): «Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας για τη διοργάνωση, ευχαριστώ όλους τους διοργανωτές και είμαι σίγουρος, ότι η διοργάνωση θα είναι η καλύτερη, θα είναι όμορφη. Στον πρώτο αγώνα, θα είμαστε εμείς και ο Ολυμπιακός, δύο δυνατοί ανταγωνιστές στην πισίνα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με την οποία μας συνδέουν πολλά, έχουμε καλές σχέσεις, αλλά στο Final-4 οι παίκτριες δεν θα έχουν και τόσο καλές σχέσεις (σ.σ. γέλια). Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, παρότι θεωρώ τον Ολυμπιακό φαβορί, γιατί παίζει στην έδρα του και είναι μία πολύ καλή ομάδα, με καλές παίκτριες. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς, αλλά μας αρέσουν οι προκλήσεις. Οι παίκτριες μου είναι νέες, αλλά έτοιμες να αντιμετωπίσουν μία δυνατή ομάδα. Έχουν αυτοπεποίθηση. Από τον Ολυμπιακό ξεχωρίζω όλες τις παίκτριες, είχαμε κάνει και κοινή προετοιμασία τον Νοέμβριο, γνωριζόμαστε καλά, έχουμε συναντηθεί πολλές φορές, όπως και πέρυσι στον ημιτελικό. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την τακτική που θα υπάρχει στον αυριανό αγώνα. Όλες οι ομάδες εδώ είναι δυνατές και θέλω να πω, ότι όταν είχα ξαναπαίξει εδώ, είχα εντυπωσιαστεί από τη θερμή ατμόσφαιρα».

Γκαμπριέλα Σουτς (αρχηγός Ούιπεστ): «Νομίζω, ο κόουτς είπε τα πάντα, μας κάλυψε. Είμαι χαρούμενη που βρισκόμαστε εδώ, σε μία τέτοια διοργάνωση, αλλά είμαι χαρούμενη και για τις νέες μας παίκτριες, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε ένα Final-4. Θα είναι δύσκολο το ματς με τον Ολυμπιακό, είναι πολύ δυνατή ομάδα, με καλές αθλήτριες και νομίζω, είναι το φαβορί. Έχουμε δουλέψει πολύ, πιστεύω στην ομάδα. Είναι μια διοργάνωση που μπορούν να συμβούν εκπλήξεις, θα τα δώσουμε όλα».

Στέφανο Ποστερίβο (προπονητής Πάντοβα): «Καλησπέρα, είμαι χαρούμενος που συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση και χαρούμενος επίσης που αυτό το Final-4 θα γίνει εδώ στην Αθήνα. Είναι πάντα ωραία όταν διοργανώνεται εδώ, η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, έχω έρθει πολλές φορές και μου αρέσει και η διαμονή στην πόλη. Θέλουμε να παλέψουμε, παίζουμε κόντρα σε μία δυνατή ομάδα, την Σαμπαντέλ, σε μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του κόσμου. Είμαι περήφανος που η ομάδα μας βρίσκεται εδώ, θα είναι δύσκολος ημιτελικός, αλλά έχουμε προετοιμαστεί και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Λάουρα Τεάνι (αρχηγός Πάντοβα): «Καλησπέρα κι από μένα, είμαι ευτυχισμένη που βρίσκομαι εδώ και που θα πάρω μέρος εγώ και η ομάδα μου σε ένα Final-4, που είναι μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον κόσμο. Η Σαμπαντέλ, την οποία θα αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό, είναι μεγάλη αντίπαλος, έχουμε δουλέψουμε όμως και ανυπομονούμε για τη διεξαγωγή του αγώνα».

Νταβίντ Πάλμα (προπονητής Σαμπαντέλ): «Καλησπέρα. Ευχαριστώ τους διοργανωτές, την οργανωτική επιτροπή, τον Ολυμπιακό, όσους δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί η καλύτερη διοργάνωση πόλο στον κόσμο. Είμαι χαρούμενος που είμαστε εδώ, ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είναι πρόκληση για εμάς που παίζουμε με την Πάντοβα. Έχουμε προετοιμαστεί για τον αγώνα και κάθε δυσκολία, είμαι χαρούμενος που η διοργάνωση γίνεται εδώ στον Πειραιά. Θα υπάρχει σίγουρα υπέροχη ατμόσφαιρα, με θερμούς οπαδούς και πραγματικά, ανυπομονώ για τα παιχνίδια».

IMG_20220401_183206-1000x469

Μάρτιε Κέουνινγκ (πολίστρια Σαμπαντέλ): «Είμαστε ενθουσιασμένες που βρισκόμαστε εδώ, προετοιμαστήκαμε πολύ καλά. Πέρυσι, δεν τα καταφέραμε, αλλά φέτος μπορούμε και ανυπομονώ για τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου».

Δημήτρης Νάκος (Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.): «Ευχαριστώ θερμά την Περιφέρεια Αττικής, τον δήμαρχο Πειραιά και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το ενδιαφέρον και τη στήριξη τους, καθώς προσέφεραν τα βέλτιστα για να γίνει η διοργάνωση στην Ελλάδα και τον Πειραιά μας. Με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχθούμε τους φίλους του γυναικείου πόλο στον Πειραιά μας σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση, που αποτελεί μία γιορτή του αθλητισμού. Πρόκειται για ένα άθλημα, το οποίο ο κόσμος τα τελευταία χρόνια το έχει αγκαλιάσει και το έχει στηρίξει με την παρουσία του σε όλα τα γήπεδα εντός και εκτός Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός μας βρίσκεται σταθερά στην ελίτ της Ευρώπης και μετράει ήδη πέντε ευρωπαϊκά και συγκεκριμένα, δύο πρωταθλήματα Ευρώπης, δύο Super Cup και ένα LEN Trophy, από το 2014 και μετά! Τα κορίτσια μας μετρούν 15 συμμετοχές με τη φετινή σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και συγκεκριμένα, οκτώ φορές στην Euroleague και επτά στο LEN Trophy. Το εντυπωσιακό και άκρως… θρυλικό είναι, ότι η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού παίζει ανελλιπώς σε Final-4 Ευρώπης από το 2013-14 έως σήμερα, με παρουσία σε έξι τελικούς σε αυτό το διάστημα και τέσσερις την τελευταία πενταετία! Συνολικά, τα θρυλικά κορίτσια μετρούν 10 παρουσίες σε ευρωπαϊκούς τελικούς, εκ των οποίων τρεις στο Super Cup και στοχεύουν στον 11ο τελικό, την Κυριακή. Η ομάδα μας είναι έτοιμη να δώσει δυο τελικούς και να κατακτήσει το τρόπαιο και εμείς σαν διοίκηση είμαστε σίγουροι, ότι τα κορίτσια μας θα δώσουν τα πάντα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Νικόλαος Πλατανισιώτης (Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πειραιά): «Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν για να είναι τόσο πετυχημένη η διοργάνωση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και είμαι σίγουρος, ότι θα είναι επιτυχημένη. Ας ελπίσουμε, ότι την Κυριακή, ο Πειραιάς μας θα είναι διπλά χαρούμενος, έχοντας για άλλη μία φορά το τρόπαιο».

Χριστίνα Τσιλιγκίρη (Πρόεδρος Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας): «Είναι μεγάλη μου τιμή, χαρά και αναγνώριση για τα πολλά έτη ενασχόλησης μου με το άθλημα και τον αθλητισμό γενικότερα, η συμμετοχή μου στην οργανωτική επιτροπή του Final-4 της Ευρωλίγκας, την οποία θα φιλοξενήσει ο Πειραιάς μας. Είχαμε 22 μέρες να φέρουμε σε πέρας μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ευχαριστώ τον κ. Πατούλη, την κα. Αντωνάκου, τον κ. Πλατανισιώτη, όλους, δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν. Ακόμα και την ΚΑΕ Ολυμπιακός, που για την παραχώρηση της αίθουσας για τη συνέντευξη Τύπου. Όλοι οι φορείς της πόλης δείξαμε, ότι είμαστε ενωμένοι. Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού έχει την ευκαιρία να γράψει για άλλη μία φορά ιστορία, με χρυσά γράμματα! Μια ομάδα, η οποία με όσα έχει πετύχει από το 2014 και μετά, βρίσκεται στην καρδιά όλων των Ελλήνων και έχει κερδίσει δίκαια το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των φιλάθλων του υγρού στίβου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2014 ήταν η αφετηρία αυτής της ομάδας σε ένα απίστευτο ταξίδι, γεμάτο ευρωπαϊκούς τίτλους, τελικούς και συμμετοχές σε Final-4. Ένα ταξίδι, το οποίο συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο στον Πειραιά μας, με τον Ολυμπιακό να διεκδικεί το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα Ευρώπης και τον έκτο του ευρωπαϊκό τίτλο συνολικά, αφού λίγους μήνες πριν κατέκτησε και το Super Cup στον Πειραιά. Εύχομαι την Κυριακή ο Ολυμπιακός να είναι ο κορυφαίος σύλλογος της Ευρώπης και μετά την επιτυχία του Εθνικού, να μιλάει όλη η Ευρώπη και το πόλο για την Ελλάδα και τον Πειραιά, ενώ το Super Cup να το διεκδικήσουν στη συνέχεια δύο πειραιώτικες ομάδες».

Μερόπη Μοσχογιάννη (Πρόεδρος ΕΑΚΝ): «Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας για τη συνδιοργάνωση με τον Ολυμπιακό, την περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Αθλητισμού. Η χώρα μας αυτή τη στιγμή φιλοξενεί μια σπουδαία διοργάνωση και εμείς είμαστε εδώ, με τις εγκαταστάσεις μας, να υποδεχθούμε αυτή τη διοργάνωση με ασφάλεια, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα. Χαιρόμαστε που ο κόσμος έχει στηρίξει θερμά αυτό το σπουδαίο αγώνα. Καλή επιτυχία στις πρωταθλήτριες μας, είμαστε δίπλα τους με περηφάνια να στηρίζουμε σε οτιδήποτε χρειάζονται».

Γιάννης Παπαδημητρίου (Αντιπρόεδρος ΕΑΚΝ): «Ευχαριστούμε για την τιμητική πρόσκληση να είμαστε στην οργανωτική επιτροπή. Είμαστε δίπλα σε κάθε αγώνα, σε κάθε διοργάνωση ευρωπαϊκού επιπέδου. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους αγώνες και να παραδώσουμε στην LEN ένα στάδιο αξιοπρεπέστατο για μία τέτοια διοργάνωση. Η κούπα να μείνει εδώ όπου βρίσκεται».

Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας αθλητισμού): «Εκ μέρους της κυβέρνησης να καλωσορίσω τις αποστολές και τη LEN. Ως άνθρωπος του πόλο, νιώθω πολύ περήφανος για τις επιτυχίες που έχει φέρει το άθλημα τον τελευταίο χρόνο. Θεωρώ πραγματικά, ότι αξίζει όλη η προσπάθεια και το οργανωτικό σπριντ που έγινε τον τελευταίο καιρό. Να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούλη, που είναι πάντα στο πλευρό μας. Χαίρομαι που βλέπω εδώ πρόσωπα, με τα οποία παίζαμε αντίπαλοι παλιά, όπως ο προπονητής του Ολυμπιακού, Αλεξάνταρ Τσίριτς. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, λίγο πιο πολύ στον Ολυμπιακό».

Μάρκο Μπίρι (LEN): «Εκ μέρους της διοργανώτριας αρχής, σας καλωσορίζω στο Final-4 του Πειραιά. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά για να διεξαχθεί η διοργάνωση, για άλλη μια φορά εδώ στον Πειραιά. Ευχαριστούμε, θα είναι μια άψογη διοργάνωση. Περιμένουμε να δούμε όμορφους αγώνες από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».

Φερνάντο Καρπένα (LEN): «Ο Ολυμπιακός είναι από τα πιο μακρόχρονα μέλη μας, συμμετέχουν πολλά χρόνια στη διοργάνωση, έχουν όλη την εμπιστοσύνη μας για μια άψογη διοργάνωση. Για άλλη μια φορά, οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης βρίσκονται εδώ».