Της Δήμητρας Κούτρα

Συνελήφθη στις 28 Μαρτίου στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, 41χρονος ημεδαπός για ληστεία και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο 41χρονος λίγο νωρίτερα είχε εισέλθει σε δύο κοσμηματοπωλεία σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Κατά την έξοδό του από το δεύτερο κοσμηματοπωλείο αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και μετά από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του τέσσερα χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία προηγουμένως είχε αφαιρέσει από τα κοσμηματοπωλεία που επισκέφτηκε διαδοχικά ως πελάτης.

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο άντρας, κινούμενος με δίκυκλο σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προσέγγιζε πρωινές ή μεσημβρινές ώρες κοσμηματοπωλεία που προηγουμένως είχε στοχοποιήσει μετά από κατάλληλη κατόπτευση τους. Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτά ως υποψήφιος πελάτης και αφαιρούσε, δίχως να γίνεται αντιληπτός, κοσμήματα μεγάλης αξίας. Επίσης, εισέρχονταν και σε πρακτορεία τυχερών παιγνίων, υποδυόμενος τον πελάτη και με την ίδια μεθοδολογία αφαιρούσε δελτία τυχερών παιγνίων.

Από την προανακριτική έρευνα της Υπηρεσίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, εξιχνιάστηκαν 24 περιπτώσεις κλοπών και μία ληστεία, την οποία διέπραξε ο 41χρονος σε κοσμηματοπωλείο, ασκώντας βία στον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη. Μάλιστα, ο άντρας έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.