Η πορεία των έργων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων Αττικής στη βάση του περιφερειακού σχεδιασμού της Περιφέρειας (ΠΕΣΔΑ), ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και συνεργατών του, με αντιπροσωπεία των JASPERS- Συμβούλων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Προηγήθηκε ξενάγηση στο ΕΜΑΚ Α. Λιοσίων και αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας σχετικά με την εξέλιξη των έργων, στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Συζητήθηκε εκτενώς η πρόοδος των τριών δημοπρατημένων έργων του ΕΔΣΝΑ (ΣΔΙΤ Κεντρικού Τομέα, ΣΔΙΤ Τομέα Πειραιά και Μονάδα Επεξεργασίας Γραμματικού) και τα βήματα για την χρηματοδότησή τους από ευρωπαϊκά κονδύλια, τόσο της τρέχουσας, όσο και της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία, συμμετείχαν οι διευθυντές του ΕΔΣΝΑ Κ. Νηματίδης και Γ. Ζαχαρόπουλος, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και οι αρμόδιοι συνεργάτες της Περιφέρειας, Α. Μαυρόπουλος και Δαμιανός Μπούργκας.

Τα στελέχη των JASPERS εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ. Υπογράμμισαν πως βούλησή τους είναι η διευκόλυνση της χρηματοδότησης των έργων, τονίζοντας μάλιστα ότι θα προτείνουν λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπου απαιτείται, και εστίασαν στη σημασία να προχωράνε τα έργα με γρήγορους ρυθμούς, καθώς, όπως ανέφεραν, οι στόχοι της ανακύκλωσης γίνονται πιο υψηλοί και πιο απαιτητικοί χρόνο με το χρόνο.

Ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στη γόνιμη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, επισήμανε «Χτίζουμε μαζί σας σχέσεις εμπιστοσύνης και πάνω σε αυτή τη βάση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά σε καθημερινή βάση». Παρατήρησε πως για πρώτη φορά υπάρχει βιώσιμος σχεδιασμός για την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Αττική. Δήλωσε την απόφαση να μετατραπεί η Αττική σε μία «πράσινη» Περιφέρεια, πρότυπο τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη» και δεσμεύτηκε για την «πλήρη και αποτελεσματική υλοποίηση των συμφωνηθέντων, με στόχο να ολοκληρωθεί το σύνολο των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Αποβλήτων της Αττικής».