της Αναστασίας Βασιλικής Γκολέμη

Το πιο απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε γυναίκα είναι η τσάντα. Και όπως όλες γνωρίζουμε, μια τσάντα δεν είναι ποτέ αρκετή! Μιας και διανύουμε τον πρώτο μήνα του έτους, ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στις νέες τάσεις του 2022. Άλλωστε η γυναικεία τσάντα, πέρα από το να εξυπηρετεί τις ανάγκες της καθημερινότητας, προσθέτει και περισσότερο στυλ στο σύνολό μας.

Μην ξεχάσεις, πριν επιλέξεις μια τσάντα να σκεφτείς και τον σκοπό που εξυπηρετεί και τον σκοπό που τη θέλεις. Για παράδειγμα, αν χρειάζεσαι μια τσάντα για καθημερινή χρήση καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα μεγάλο μέγεθος. Αν ψάχνεις μια για βραδινή έξοδο τότε ένα μικρότερο σχέδιο θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα top trends για το 2022.

#1 Τσάντες με αλυσίδες

Η Coco Chanel ήταν η πρώτη σχεδιάστρια μόδας που σκέφτηκε να βάλει στις τσάντες ένα μονό λουράκι ώμου προκειμένου να απελευθερώσει τα χέρια των γυναικών. Ήταν το 1955 και η τσάντα με την υπογραφή της, η εκπληκτική 2.55, συγκινεί ακόμα με τις αλυσίδες που κρέμονται από τον ώμο μας.

Φέτος μεγάλοι οίκοι μόδας όπως οι Saint Laurent, Hermès και Louis Vuitton έχουν φροντίσει να συμπεριλάβουν τσάντες ώμου με αλυσίδα μετατρέποντας το συγκεκριμένο αξεσουάρ σε ένα διαχρονικό κομμάτι του στυλ.

Προσοχή, ο συγκεκριμένος τύπος δεν μπορεί να έχει υπερβολικά μεγάλο μέγεθος. Είναι πάντα σε μικρό ή μεσαίο μέγεθος και δεν είναι σχεδιασμένος για να χωρέσει τα πάντα. Είναι η ιδανική επιλογή για μια απογευματινή και βραδινή έξοδο.

#2 Mini bags

Η απόλυτη τάση του 2021 ήταν οι μικροσκοπικές τσάντες. Οι mini bags συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους και το 2022. Να σημειωθεί ότι η Πριγκίπισα Diana το 1983 είχε φέρει στη μόδα τις μικροσκοπικές τσάντες έπειτα από μια εμφάνιση της.

Τα φετινά mini bags αγαπημένων οίκων μόδας, έχουν έντονα χρώματα, prints και λεπτομέρειες κάνοντας ξεχωριστές τις εμφανίσεις των γυναικών.

#3 Τσάντες με μεγάλη χωρητικότητα

Οι τσάντες που χωράνε τα πάντα θα σου λύσει τα χέρια στην καθημερινότητα σου! Η έντονη καθημερινότητα και οι πολλές υποχρεώσεις σχεδόν απαιτούν μεγάλες τσάντες. Όσο ελκυστικές και αν είναι οι μικρές τσάντες, τίποτα δεν συγκρίνεται με μια τσάντα που στο εσωτερικό της οποίας μπορείς να χωρέσεις  τα πάντα.

#4 Τσάντα μπανάνα ή χιαστί

Ακόμη μια τάση που θα δούμε φέτος είναι οι τσάντες μπανάνες ή οι τσάντες που φοριούνται χιαστί. Πρόκειται για τις τσάντες που αγκαλιάζουν το σώμα και δείχνουν εκπληκτικές πάνω ή και μέσα από το πανωφόρι. Αυτές οι τσάντες είναι ιδανικές για ταξίδια.

#5 Τσάντες με logo

Στις εβδομάδες μόδας αναμένεται να δούμε κλασικά σχέδια από αγαπημένους οίκους με χαρακτηριστικά logo. Το μονόγραμμα της Louis Vuitton και το τύπωμα της Dior Saddle είναι τα δύο λογότυπα που θα κλέψουν την παράσταση και φέτος! Τη φετινή χρονιά τα brands θα επενδύσουν σε πιο ανατρεπτικά logo, στοιχείο που κάνει τις τσάντες ακόμη πιο ελκυστικές.