Αρκετοί ήταν οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μαθητών για το κοινωνικό φροντιστήριο. Τη φετινή χρονιά ο Δήμος Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα να παρέχει διδακτική στήριξη σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Αν είστε κάτοικοι ή δημότες του Δήμου Αθηναίων και τα παιδιά σας είναι μαθητές/ τριες Γυμνασίου ή Λυκείου, έχετε τη δυνατότητα να γράψετε τα παιδιά σας για να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα σε ολιγάριθμα τμήματα που ο Δήμος Αθηναίων παρέχει στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και το σχολικό έτος 2021-2022, σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην πλειοψηφία από έμπειρους εκπαιδευτικούς, στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου κτιρίου του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13 (με εύκολη πρόσβαση τόσο από το σταθμό του ΗΣΑΠ Αγίου Νικόλαου όσο και από τα μέσα σταθερής τροχιάς της οδού Πατησίων), από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, καθημερινά από τις 16.00 έως τις 21.00.

Εγγραφή

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν μπορούν να προσέρχονται στο χώρο του σχολείου στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (1ος όροφος) από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 15:00 έως τις 21:00.

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε ηλεκτρονικά την αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου email: koinoniko.frontistirio@athens.gr .

Απαιτούμενα δικαιολογητικά :

  • Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών
  • Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)
  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ
  • Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων (π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2022 καλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους το γρηγορότερο, αφού τα μαθήματα για την προετοιμασία τους θα ξεκινήσουν άμεσα.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά τις πρωινές ώρες με το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης στα τηλέφωνα 2132082923-4 και τις απογευματινές (από τις 15:00 έως 21:00) με τη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο τηλέφωνο 2108624588.