της Αναστασίας Βασιλικής Γκολέμη

Ο Δήμος Βύρωνα παρουσίασε τον απολογισμό του Έργου και των Δράσεων της την περίοδο 2019-2021.

Το μήνυμα του δημάρχου, Γρηγόρη Κατωπόδη:

«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Πριν από δύο χρόνια, μας δείξατε την εμπιστοσύνη σας και μας δώσατε για μία ακόμη φορά την εντολή να αλλάξουμε την πόλη που περήφανα αποκαλούμε «σπίτι μας»

Στην πρώτη θητεία μας δώσαμε μια τεράστια μάχη να σταθεροποιήσουμε οικονομικά τον Δήμο και δεν είχαμε περιθώρια να ξεδιπλώσουμε το όραμά μας, τώρα όμως προχωρούμε αποφασιστικά και γυρίζουμε σελίδα στο Βύρωνα.

Τα πρώτα σημάδια είναι ήδη ορατά. Η μάχη της καθημερινότητας δίνεται με συνέπεια, τα κακώς κείμενα διορθώνονται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Από την «έκρηξη» της πανδημίας του κορωνοϊού, ως Δημοτική Αρχή βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και πασχίζουμε να κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε τους δημότες μας ασφαλείς. Σ’ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες σχεδιάσαμε ένα φιλόδοξο τεχνικό πρόγραμμα και το υποβάλλαμε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είναι ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει το πρόσωπο της πόλης μας και θα την καταστήσει περισσότερο φιλική προς τους κατοίκους, τους επισκέπτες της και το περιβάλλον.

Όλη μας η πορεία βασίζεται στην ιδεολογία μας, όπως συμπυκνώθηκε στο σύνθημα «αλλάζουμε το Βύρωνα με ήθος και συνέπεια». Τώρα, περνάμε στην πράξη. Στα μισά του δρόμου, σας παρουσιάζουμε το έργο των δύο τελευταίων ετών, καθώς πιστεύουμε σε δύο πυλώνες της Δημοκρατίας: τη λογοδοσία και την διαφάνεια.

Για εμάς, αυτό δεν είναι ένα επικοινωνιακό τρικ. Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι σε όλους να σας δείξουμε ό,τι έχουμε κάνει, κάτι που βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας.

Γι’ αυτό δεν είμαστε προσκολλημένοι στα γραφεία και τις καρέκλες μας. Κυκλοφορούμε στην πόλη και γνωρίζουμε τα προβλήματα, προσπαθώντας να δίνουμε άμεσα λύσεις. Γιατί όταν κερδίζει η πόλη, κερδίζουμε όσοι ζούμε και κυκλοφορούμε σε αυτήν».