Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επιβληθεί οριζόντιο lockdown στη χώρα μας όπως συνέβη στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε εκπομπή γνωστού τηλεοπτικού σταθμού.

Όσον αφορά το lockdown στην Αυστρία, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως δεν πρέπει η χώρα μας να συγκρίνεται με την Αυστρία, καθώς πρόκειται για μια χώρα με διαφορετική τουριστική σεζόν από αυτή της Ελλάδας και παίρνει άμεσα μέσα προκειμένου να διαφυλάξει το τουριστικό της προϊόν.

Στο ερώτημα εάν υπάρχουν σκέψεις η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να γίνεται όπως στη Γερμανία με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test, απάντησε ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν εξετάζονται αυτή τη στιγμή.

“Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά του εμβολιασμού και ευτυχώς φαίνεται πως τις τελευταίες βδομάδες πάει καλύτερα ο εμβολιασμός. Επίσης, σκοπός είναι να πείσουμε τους ανθρώπους που έχουν κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου τους νωρίς, να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη δόση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

“Όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, τους παρακαλώ πολύ να το κάνουν. Αυτό τον χειμώνα ή θα εμβολιαστούν ή θα νοσήσουν”, πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ καλύτερα από τα περσινά. “Τα μέτρα που λαμβάνουμε αποδίδουν ήδη καρπούς”, δήλωσε και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι η επιδημιολογική καμπύλη θα παρουσιάσει απότομη πτώση τον Δεκέμβριο.

Σχετικά με τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων στις Εκκλησίες, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι θα εφαρμόζονται τα διοικητικά και τα χρηματικά πρόστιμα για τους υπεύθυνους.

Έκανε λόγο για ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί μια πολύ καλή συνεργασία, αλλά με καλή διάθεση μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.