Για την ενίσχυση και ενδυνάμωση της κεραμεικής τέχνης με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στο πλευρό των κεραμιστών, δεσμεύτηκε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εγκαινιάζοντας την 59η Πανελλήνια Έκθεσης Κεραμεικής, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμεικής στο Μαρούσι, παρουσία του δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και του Κέντρου.

Εγκαινιάστηκε η 59η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής, στο Κέντρο Ελληνικής  Κεραμικής στο Μαρούσι

Αναφορικά με το ζήτημα του χώρου στέγασης του Κέντρου, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Πατούλης δήλωσε αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ότι σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Λ. Κεφαλογιάννη και τον δήμαρχο «θα ζητήσουμε την αντιπαροχή αυτού του χώρου, ώστε πράγματι να δοθεί αδέσμευτα και ουσιαστικά για να μπορείτε να παράγετε περισσότερο έργο. Συνεχίστε με άοκνο τρόπο και εμείς θα είμαστε κοντά σας με όλες μας τις δυνάμεις».

Εγκαινιάστηκε η 59η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής, στο Κέντρο Ελληνικής  Κεραμικής στο Μαρούσι

Στο χαιρετισμό του ο κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε ότι η κεραμεική τέχνη είναι συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου και την ψυχή του Αμαρουσίου. Αναφέρθηκε σε σειρά ενεργειών για την επίλυση αυτής της «εξαιρετικά δύσκολης εξίσωσης» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του περιφερειάρχη, ο οποίος γνωρίζει το ζήτημα σε βάθος, ως πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου.

Την 59η Πανελλήνια Έκθεσης Κεραμεικής εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ.  Πατούλης και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου | Εφημερίδα Κοινωνική |  Νέα Πειραιάς

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών(ΠΕΚΑ) Νίκος Βαλλάτος ανοίγοντας την εκδήλωση έκανε ιστορική αναδρομή στην κεραμεική τέχνη τονίζοντας ότι «η κάθε έκθεση είναι ένας φόρος τιμής για τους πολλούς καλλιτέχνες που συμμετέχουν όλα αυτά τα χρόνια και μας προσέφεραν σπουδαία έργα».

Τέλος οι βραβευθέντες κεραμιστές του 59ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού είναι:

1o Βραβείο: «ΡΟΗ» Κοσμά Ιωσηφίνα

2o Βραβείο: «ΔΕΣΜΑ» Λειβαθινού Νάνσυ

3o Βραβείο: «ΑΛΛΗΛΑ …ΕΠΙΠΕΔΑ» Κόλλια Δήμητρα