της Αναστασίας Βασιλικής Γκολέμη

Ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο παίρνει σάρκα και οστά

Στα Τρίκαλα τα τελευταία εννιά χρόνια, στεγάζεται ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο βγαλμένο από παραμύθι. «Ο Μύλος των Ξωτικών» είναι το μεγαλύτερο δωρεάν χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, που κάθε χρόνο ταξιδεύει τους επισκέπτες του σε μια παραμυθένια διάσταση χαρίζοντας εκατομμύρια χαμόγελα, δωρεάν δράσεις και αμέτρητες εκπλήξεις.

Με την έξαρση της πανδημίας, το χριστουγεννιάτικο πάρκο έκανε πέρσι ένα διάλειμμα, αλλά φέτος επιστρέφει δυναμικά για δέκατη χρονιά και μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες, με ανανεωμένη θεματολογία.

Ο φετινός Μύλος των Ξωτικών θα είναι «πράσινος»

Μια νέα ιστορία θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό. Μέσα από τον Θρύλο του Ιππότη των Χριστουγέννων, οι ειρηνικοί και ευγενικοί Ιππότες αφηγούνται μια ιδιαίτερη, ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία με αξίες και ιδανικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Μέσα από τις παραμυθένιες ιστορίες τους μιλούν για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, αλλά και για τους τρόπους και τις συνήθειες που πρέπει να αποκτήσει ο άνθρωπος έτσι ώστε να παραδώσει στις επόμενες γενιές έναν βιώσιμο πλανήτη που του αξίζει.

Οι διοργανωτές του Μύλου, μάλιστα, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες που θα συμμετάσχουν, αποφάσισαν να βάλουν φρένο στο πλαστικό μιας χρήσης, στο πλαίσιο της προστασίας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος με μικρές αλλαγές κάθε φορά στις συνήθειες μας.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στις δραστηριότητες του πάρκου θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Θα περιλαμβάνει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την επεξεργασία των οργανικών υπολειμμάτων για τη δημιουργία κομπόστ, την εξοικονόμηση ενέργειας, με την σωστή ενημέρωση για την θαλάσσια μόλυνση και την οικολογική συνείδηση που πρέπει να αποκτήσουμε όλοι.

Οι διοργανωτές του «Μύλου των Ξωτικών» τονίζουν:

«Με την βοήθεια των Ιπποτών των Χριστουγέννων και του Άη Βασίλη, που φέτος ντύνεται στα πράσινα ειδικά για τον σκοπό αυτό, θα ενωθούμε όλοι κάνοντας το καλύτερο για τον πλανήτη μας».

Έναρξη στις 3 Δεκεμβρίου 2021

Ο Μύλος των Ξωτικών θα ανοίξει τις πύλες του στις 3 Δεκεμβρίου 2021 και θα λειτουργήσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπως αυτές θα ισχύουν την περίοδο λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου.