Σε δράσεις με κεντρικό μήνυμα «Η ζωή να κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα» συμμετέχει ο δήμος Ρεθύμνης, στο πλαίσιο του μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, που διοργανώνει το τρέχοντα μήνα, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «FairLife L.C.C. – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα».

Στόχος των δράσεων, είναι να ευαισθητοποιηθεί, τόσο η Πολιτεία, όσο και το σύνολο των πολιτών, σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, μέσα από συγκεκριμένες εξετάσεις και έγκαιρη διάγνωση. Οι δράσεις αφορούν και προάγουν τη φυσική άσκηση αλλά και την ψυχική υγεία πανελλαδικά και τελούν υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Ο δήμος Ρεθύμνης συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου του πνεύμονα με δράσεις όπως διοργάνωση εσπερίδας με θέμα “Καρκίνος του πνεύμονα: πριν και μετά… η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 κατά το χρονικό διάστημα 17.00-19, φωτογράφιση με το σύνθημα “Η ζωή να κόβει την ανάσα” με στόχο την ενθάρρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της Fairlife, και συμβολική φωταγώγηση του δημοτικού κτιρίου στο Δελφίνι το προσεχές Σαββατοκύριακο 27 και 28 Νοεμβρίου 2021, με λευκό χρώμα που αφορά τον καρκίνο του πνεύμονα, ως μια συμβολική κίνηση.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο δρ. Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για την ασθένεια και τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσής της, αποβαίνουν σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή.

Η δραστηριότητα του οργανισμού «FairLife L.C.C. – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα» επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, την πρόσβαση σε μοριακές διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, νέα φάρμακα και λοιπές ιατρικές παρεμβάσεις αιχμής, με στόχο την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους ασθενείς.