Η πανδημία επιβάλλει νέα προσέγγιση των παραγόντων σχετικά με τη ζωή μας, ενώ καθορίζει νέα πλεονεκτήματα ακόμη και στη χρήση του αυτοκινήτου.

Η καινοτόμα ιδέα της Hyundai

Η Hyundai παρουσίασε το ευφάνταστο μοντέλο Seven, ένα μεγάλο e-SUV της θυγατρικής μάρκας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Ioniq. Η νέα μελέτη για το μελλοντικό αυτοκίνητο ανταποκρίνεται στις καινούργιες ανάγκες για απολύμανση του εσωτερικού χώρου και μείωση των μολύνσεων από την θανατηφόρο ίωση. Πιο συγκεκριμένα, η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη οχημάτων διασφαλίζοντας μια ασφαλή και καθαρή ταξιδιωτική εμπειρία. Το Seven χρησιμοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ενώ προσφέρει χαρακτηριστικά υγιεινής, όπως σύστημα ροής αέρα Hygiene και αποστείρωση UVC.

Η Hyundai, εφάρμοσε βιοβαφή στο εξωτερικό του αυτοκινήτου και ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά σε όλο το εσωτερικό. Ο γύψος, οι ξύλινες επιφάνειες και η μοκέτα από bamboo, η βιολογική ρητίνη και το εσωτερικό χρώμα βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές που μπορούν να μειώσουν τη ρύπανση από τη διαδικασία παραγωγής. Η υπερβολική χρήση χαλκού και υφασμάτων ειδικής επεξεργασίας με αποδεδειγμένα αντιβακτηριδιακά χαρακτηριστικά προφυλάσσουν  όλες τις επιφάνειες μέσα στο αυτοκίνητο προκειμένου να  παραμένουν καθαρές.

  Η εντυπωσιακή λειτουργία του Hygiene Airflow System

Το Hygiene Airflow System, είναι ανάλογο με το σύστημα διαχείρισης ροής του αέρα για τους επιβάτες των αεροσκαφών. Στην κατακόρυφη λειτουργία του, ο αέρας εισέρχεται μέσω ενσωματωμένων εισαγωγών αέρα στις ράγες οροφής από τις οποίες ο αέρας ταξιδεύει από πάνω προς τα κάτω και εξάγεται μέσω του εξωτερικού αεραγωγού πίσω από τους πίσω τροχούς. Στην οριζόντια λειτουργία του, ο αέρας ρέει από το λεπτό ταμπλό προς τους πίσω αεραγωγούς. Το εξαιρετικό σε αυτό το σύστημα είναι ότι  μπορεί να ενεργοποιηθεί ανεξάρτητα είτε το όχημα κινείται η είτε όχι ελαττώνοντας τη διασταυρούμενη μόλυνση μεταξύ των επιβατών και απομονώνοντας τη ροή αέρα μεταξύ των εμπρός και των πίσω επιβατών.

Η αποστείρωση UVC ενεργοποιείται μόλις οι επιβάτες κατέβουν από το όχημα. Συγχρόνως ο μοχλός ελέγχου, το ντουλάπι αποθήκευσης και τα ηχεία εμφανίζονται και στη συνέχεια τα ενσωματωμένα απολυμαντικά φώτα UVC βοηθούν στον καθαρισμό από βακτήρια και ιούς του ζωτικού χώρου καθώς και των αποθηκευτικών χώρων στον πάγκο και στην κονσόλα Smart Hub για χρησιμοποιείται για προσωπικά αντικείμενα. Παράλληλα, το Seven παρέχει ενσωματωμένο μίνι ψυγείο και θήκες περιποίησης παπουτσιών που ανανεώνουν τα υποδήματα των επιβατών.