του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Παραιτείται ο Κούρτς στην Αυστρία, με την κατηγορία επηρεασμού δημοσκοπήσεων, ένοχος και ο Μητσοτάκης, ακολουθεί  ακροδεξιά πολιτική ο  Όρμπαν στην Ουγγαρία, ακροδεξιός και ο Μητσοτάκης, πριν σαράντα χρόνια κυβέρνησε η Θάτσερ, θατσερικός τον 21ο αιώνα ο Μητσοτάκης. Μα με συγχωρείτε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, προβλήματα που να αφορούν τους Έλληνες δεν υπάρχουν για να ασχοληθείτε και να κάνετε κριτική;

Μήπως να δείτε τι γίνεται με τους συνταξιούχους  του ΝΑΤ,  που δικαιούχοι συντάξεων χηρείας περιμένουν, πέντε  χρόνια να πάρουν τη σύνταξή τους; Και δεν την παίρνουν γιατί υπάρχουν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ που λειτουργούν με απαράδεκτο τρόπο, ευθυνοφοβικά ίσως, με βαριεστημάρα πιθανόν, σίγουρα με το γνωστό ελληνικό δημοσιουπαλληλικό ωχαδελφισμό και οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους στη φτώχια και τη δυστυχία.  Και δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ, όλοι περιμένουν μάταια τη σύνταξη τους και ζουν μόνο με την εθνική σύνταξη που φτάνει στα 384 ευρώ. Δεν ασχολείστε με την ουσία του προβλήματος, πρώτον γιατί και εσείς το είχατε και δεν το επιλύσατε και δεύτερον γιατί αφορά αδιάφορους δημόσιους υπαλλήλους στην ψήφο των οποίων προσβλέπετε. Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι η κυβέρνηση απαξιώνει τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ.

Μήπως ασχολήθηκαν στον  ΣΥΡΙΖΑ  με το σοβαρό ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα παιδιά μας. Όλοι αξιολογούνται κάθε μέρα – κι όχι κάθε χρόνο- στον ιδιωτικό τομέα,  γι’ αυτό και είναι πιο αξιόπιστος και πιο παραγωγικός. Το γνωρίζουν πολύ καλά στην Κουμουνδούρου,  κυρίως όσοι στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, απορρίπτοντας έτσι έμπρακτα τη δημόσια εκπαίδευση. Αρνούνται μια σοβαρή αξιολόγηση,  γιατί πάλι θέλουν να τα έχουν καλά με  τους εκπαιδευτικούς, όπως με εκείνους που δεν εμβολιάζονται , όπως παλαιότερα με εκείνους που δεν πλήρωναν διόδια….

Αν δεν αρέσει ο τρόπος αξιολόγησης που προτείνει η κυβέρνηση, ας προτείνουν  έναν άλλον. Ουσιαστικό, αποτελεσματικό και  όχι για τα μάτια του κόσμου, χαϊδεύοντας τα αυτιά ορισμένων  εκπαιδευτικών. Γιατί οι περισσότεροι τιμούν και με το παραπάνω το λειτούργημα τους και προτιμούν μια αξιολόγηση που θα τους αναβαθμίσει στη διοικητική ιεραρχία, παρά μια, αξιολόγηση που θα ισοπεδώνει τους άξιους με τους μη. Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι θα καταργήσει το νόμο αξιολόγησης της κυβέρνησης και θα επαναφέρει το δικό του, που στην ουσία είναι μη αξιολόγηση.

Καλά κάνει όμως, που ασκεί κριτική για την ακρίβεια, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ακόμα και για την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία. Αντιπολίτευση  είναι κι ας κάνει και λάθη.

Αλλά ένα αριστερό κόμμα που δεν δείχνει ότι ασχολείται με την ταχεία απονομή των συντάξεων (με κάθε τρόπο ακόμα και αν δοθούν σε ιδιώτες)  αλλά νοιάζεται περισσότερο για τους υπαλλήλους, που δεν επιθυμεί την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας των εκπαιδευτικών μας στη δημόσια εκπαίδευση, προκαλεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα αυτών των θέσεων. Έφερα  αυτά τα δύο παραδείγματα γιατί τα αποτελέσματά της πολιτικής του  επηρεάζουν φτωχούς  ανθρώπους,  της τρίτης ηλικίας και  του μεροκάματου, που δεν έχουν άλλα χρήματα να επιβιώσουν πέραν της σύνταξης, που δεν έχουν πόρους να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εκεί που οι καθηγητές αξιολογούνται κάθε μέρα.

Καλοί για εντυπώσεις,  είναι οι “κακοί” με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ταυτίσει τον Μητσοτάκη, αλλά καλύτερο για τους ψηφοφόρους είναι να προτείνει πρακτικές  λύσεις στα προβλήματά τους ξεχνώντας για λίγο την ψηφοθηρία.

Πηγή: afteroffice.gr