της Αναστασίας Βασιλικής Γκολέμη

Παρόλο που οι μετεωρολογικές προβλέψεις έδιναν βροχές στην περιοχή των Άνω Λιοσίων μετά τις 3 το μεσημέρι, ο Σύλλογος της Ζωφριάς δεν ανέβαλε τον 8ο Ποδηλατικό Γύρο της Κυριακής της 10ης Οκτωβρίου.

Οι πρώτες σταγόνες της βροχής έπεσαν στα μισά του δρόμου. Τίποτα όμως δεν στάθηκε ικανό για να τους σταματήσει! Το Todaypress ήταν παρών και παρακολούθησε από κοντά τον 8ο ποδηλατικό αγώνα.

Να σημειωθεί ότι παρά τις πρώτες σταγόνες κανείς από τους αποφασισμένους Ποδηλάτες που ήθελαν να συμμετέχουν δεν πτοήθηκε. Νήπια, μαθητές αλλά και ενήλικες «στρατοπέδευσαν» έξω από την είσοδο του Συλλόγου κι όταν το ρολόι έδειξε 11 π.μ η σφυρίχτρα σήμανε την εκκίνηση.

Πίσω στο Σύλλογο για τις απονομές και τις κληρώσεις με τα αξιόλογα δώρα τους περίμεναν πιστοί στο ραντεβού και στο καθήκον η Πρόεδρος του Συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου, έχοντας όπως πάντα στο πλευρό της τα δραστήρια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και του Σκακιστικού Ομίλου Τριαντάφυλλος Σιαπέρας.

Εκεί όπως κάθε χρόνο, κοντά στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων, Παναγιώτης Καμαρινόπουλος. Κι όπως εύστοχα παρατήρησε η Ευαγγελία Κωβαίου, μπορεί αυτή να ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού που ο καιρός τα χάλασε, αλλά αυτή ήταν και η χρονιά που ανέδειξε, τη δυναμική του.

«Γιατί, η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου απέδειξε , πως ο «Ποδηλατικός Γύρος της Ζωφριάς» έχει γερές ρίζες στις καρδιές του κόσμου της Συνοικίας, που τελικά τον υποστηρίζει θερμά , με ήλιο και βροχή», ανέφερε η κα Κωβαίου.

Η φιλόξενη Πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη συνεπή παρουσία τους, τον Νίκο Χατζητρακόσια, τον Παναγιώτη Καμαρινόπουλο, όλους εκείνους που βοήθησαν και συμμετείχαν στη διοργάνωση και φυσικά όλους τους χορηγούς τους οποίους και κατονόμασε ξεχωριστά.  Είναι εκείνοι άλλωστε που με τα εκπληκτικά δώρα τους, χαρίζουν στους ποδηλάτες κάθε ηλικίας χαρά αλλά και ξεχωριστές πολιτιστικές και εκπαιδευτικές ευκαιρίες.

Ευχαρίστησε επίσης για την καθοριστική συμβολή τους στα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται για τη διεξαγωγή του Ποδηλατικού Γύρου, την Ελληνική Αστυνομία, το Ασθενοφόρο και τη Δημοτική Αστυνομία που για μια ακόμη φορά περιφρούρησαν και συνόδεψαν την αθλητική διοργάνωση.

Η μόνη διαφορά φέτος ήταν πως οι απονομές και η κλήρωση των δώρων δεν έγιναν στο αμφιθέατρο του Βορεινού αλλά έξω από τα Γραφεία του Συλλόγου, σε κλίμα όμως που θύμιζε καλοκαίρι καθώς, αυτό που περίσσεψε, ήταν τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός!