Στις 9 και 10 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, θα πραγματοποιηθούν οι 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου. Οι αγώνες διοργανώνονται από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον δήμο Χίου και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου – Σάμου.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 4 το απόγευμα και οι αγώνες θα συνεχιστούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης και πάλι στις 4 το απόγευμα.

«Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, λέει ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης, αποτελούν το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τα νησιά του Αιγαίου πελάγους. Οι αγώνες συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή, όχι μόνο με τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και επειδή αποτελούν ισχυρό κίνητρο συμμετοχής της νεολαίας των νησιών μας στον αθλητισμό. Αυτό έχει οδηγήσει σε ποσοτική και ποιοτική άνοδο, όχι μόνο του αιγαιοπελαγίτικου, αλλά και του ελληνικού στίβου συνολικά».

Ας σημειωθεί ότι η συνεισφορά και η συμμετοχή, διαχρονικά στους αγώνες, της Πολιτείας, της περιφερειακής και τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, συνέβαλαν καθοριστικά στην καταξίωση και στην εξέλιξή τους ως μία από τις σημαντικότερες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας. Φέτος, και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας, συμμετέχουν 41 σωματεία στίβου καθώς και οκτώ σωματεία-σχολεία ΑμεΑ. Συνολικά θα συμμετάσχουν 500 αθλητές και αθλήτριες από 19 νησιά του Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των αγώνων θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19.