«Παραμένουμε παρόντες, με όλον τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής σε ετοιμότητα για την άμεση προστασία των πολιτών», δηλώνει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την κινητοποίηση και τη συνδρομή της Περιφέρειας στην κατάσβεση των εστιών πυρκαγιάς που ξέσπασαν τη νύχτα στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Από την πρώτη στιγμή, ο μηχανισμός τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση και συνέδραμε στο έργο κατάσβεσης με 14 υδροφόρες και δύο ειδικά μηχανήματα-προωθητήρες, ενώ στα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονταν όλο το βράδυ ο περιφερειάρχης, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης, ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση και οι αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής, Θ. Αυγερινός και Οικονομικών, Ν. Πέππας.

Στην περιοχή παραμένουν τα συνεργεία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, προκειμένου να επέμβουν σε τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ο κ. Πατούλης, σε δηλώσεις του μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και αφού η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, χαρακτήρησε ως πολύ ύποπτο το γεγονός της εκδήλωσης των πυρκαγιών σε τέσσερα σημεία ταυτόχρονα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα εξεταστεί ενδελεχώς το ζήτημα από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.«Η Αττική έχει “πληγωθεί” σε μεγάλο βαθμό και δεν έχει περιθώρια για άλλες καταστροφές. Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα», τόνισε ο ίδιος.