του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Βαθειά ενόχλησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, οι εκτός προγράμματος πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στα Φάρσαλα.

Στη διαδρομή, κατέβηκε από το αυτοκίνητο του και συνομίλησε με έναν αγρότη που ήταν καβάλα σε άλογο, ενώ παρενέβη σε εκπομπή τοπικού ραδιοφώνου τη στιγμή που οι παρουσιαστές τον σχολίαζαν με χιούμορ.
Πίσω από όλα αυτά, η Κουμουνδούρου, βλέπει μια ξαφνική αλλαγή στην επικοινωνιακή πολιτική του πρωθυπουργού, που στόχο έχει να φανεί πιο φιλικός στους πολίτες και την αποδίδει στον παγκοσμίως γνωστό αμερικανό επικοινωνιολόγο Σταν Γκρίνμπεργκ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη μαζί του, ως παλιός γνώριμος και συνομιλητής του, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, που διάγει περίοδο πολιτικής ανομβρίας, αυτή η είδηση προκάλεσε πανικό. Τι θέλει αυτή την εποχή, που δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο, ένας διάσημος επικοινωνιολόγος δίπλα στον πρωθυπουργό; Και επειδή δεν είχε στοιχεία για να προσάψει καταγγελίες, όπως μονίμως κάνει στον κ. Μητσοτάκη, έθεσε το ερώτημα “ποιος πληρώνει τον πανάκριβο επικοινωνιολόγο;” Πίσω μάλιστα από τις εκτός προγράμματος κινήσεις του πρωθυπουργού, στη Θεσσαλία, είδε τον Σταν Γκρίνμπεργκ και εξέδωσε και ανακοίνωση για να σχολιάσει τις… εκτός προγράμματος πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού!!!

“Συμπτωματικά, τώρα τελευταία, συναντά καουμπόηδες που τον χαρακτηρίζουν «ήρωα» ή κάνει απρόσμενες παρεμβάσεις σε ραδιοφωνικές εκπομπές”. Γιατί όμως αυτή η αιφνίδια ανησυχία, όταν διάσημους επικοινωνιολόγους έχει προσλάβει και ο κ. Τσίπρας;

Η ηγετική ομάδα του κ Τσίπρα, δεν πιστεύει τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και κάθε σημάδι αλλαγής στην επικοινωνιακή του πολιτική, προσπαθεί να το ερμηνεύσει και συνήθως καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για εκλογικές εκπλήξεις. Ύστερα μάλιστα και από τα εκλογικά διλήμματα που έθεσε νωρίς στον ελληνικό λαό ο κ Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, η ανησυχία στην Κουμουνδούρου χτύπησε “κόκκινο” καθώς εκτιμούν, πως με την πρώτη ευκαιρία, από τη νέα χρονιά ο πρωθυπουργός θα οδηγήσει τη χώρα σε διπλές εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας, τον οποίο οι συνεργάτες του, προετοιμάζουν για το σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, ασφαλώς και θα ερωτηθεί, αν περιμένει εκλογές, γιατί δεν τις ζητάει, αφού χαρακτηρίζει καταστροφική για τη χώρα και εγκληματική αυτή την κυβέρνηση, αν φοβάται μήπως ζητώντας εκλογές έχει την τύχη της… γαλοπούλας των Χριστουγέννων ή αν θα συνεργαστεί με τον κ. Βαρουφάκη μετεκλογικά.

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά πώς δεν είναι έτοιμος για μια εκλογική αναμέτρηση, χρειάζεται χρόνος να φθαρεί η κυβέρνηση και ο ίδιος να προετοιμάσει το κόμμα, αλλά και να διαμορφώσει μια ελκυστική πρόταση προς τους ψηφοφόρους. Είναι πολλοί όμως γύρω του, που βιάζονται και τον πιέζουν να καταθέσει το αίτημα για πρόωρες εκλογές, για να πολώσει το κλίμα και με ένα αντιμητσοτακικό μέτωπο να συσπειρώσει τους δικούς του. Το τι θα κάνει θα το ακούσουμε στη ΔΕΘ.

Αρκεί να έχει υπόψη του μια μικρή ιστορία.

Με τα όσα είπε για τις “ γαλοπούλες” ο πρωθυπουργός, θυμήθηκα μια άλλη φράση ενός άλλου πρωθυπουργού, που ειπώθηκε σ έναν άλλο αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητούσε επιμόνως εκλογές. Ήταν το 2007, που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μονίμως έθετε το ζήτημα των εκλογών στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Για να πάρει την απάντηση από τον Καραμανλή στη Βουλή, “Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του”. Λίγους μήνες αργότερα, ο κ. Καραμανλής προκήρυξε αιφνιδιαστικά εκλογές, δυο μέρες μετά το δεκαπενταύγουστο και παρά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές στη Ηλεία, τις κέρδισε.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία, στη ΔΕΘ να αποδείξει, αν είναι γαλοπούλα και λαγός…

Πηγή: afteroffice.gr