της Αναστασίας Βασιλικής Γκολέμη

Η ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς είναι ημέρα ελπίδας και προσδοκίας για τις μαθήτριες και τους μαθητές, για τους εκπαιδευτικούς, για τους γονείς. Η είσοδος του παιδιού στο σχολείο είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές της οικογένειας. Το παιδί βγαίνει από τη μικρή ομάδα (οικογένεια) που μέχρι τώρα ανήκε και μπαίνει ως αντιπρόσωπός της στην κοινότητα.

Πρώτο κουδούνι στα Σχολεία με τις ευλογίες της εκκλησίας, θερμές ευχές και μέτρα προστασίας

Χθες, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε σχολείου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τον καθιερωμένο Αγιασμό στα προαύλια του Δήμου Φυλής. Οι γονείς παρέμειναν εκτός σχολείου με την προτροπή να μη συνωστίζονται.

Με τις ευλογίες της Εκκλησίας και την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας ενάντια στην πανδημία, σήμανε το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής. Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Ενότητας των Άνω Λιοσίων τον Αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αθηναγόρας, ο οποίος ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, να έχουν μια καλή κι ευλογημένη χρονιά.

«Η φράση που ακούγεται κατά την τελετή του Αγιασμού «Δράξασθε Παιδείας» αποτελεί και την πεμπτουσία. Αρπάξτε την ευκαιρία για παιδεία και μόρφωση, γιατί μέσα από τη γνώση θα μάθετε να πολεμάτε και να αγωνίζεσθε. Η παιδεία είναι εκείνη που ανοίγει δρόμους και μας δίνει ευκαιρίες να ξεφύγουμε από τις δυσκολίες και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον», επεσήμανε ο Μητροπολίτης στα παιδιά.

Θερμές ευχές αντάλλαξαν με εκπαιδευτικούς , μαθητές και γονείς οι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι εκπρόσωποι, Πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Φυλής Γιάννης Κρεμύδας και Νίκος Χατζητρακόσιας, που βρέθηκαν αντιπροσωπευτικά στα Σχολεία και μετέφεραν τις ολόψυχες ευχές του Δημάρχου Χρήστου Παππού για μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και διαρκή πρόοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Μητροπολίτης κ.κ. Αθηναγόρας όσο και οι Διευθυντές επαίνεσαν δημόσια τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Γιάννη Κρεμύδα και Νίκο Χατζητρακόσια, για το άψογο έργο που κάνουν
στα Σχολεία.

Ο Νίκος Χατζητρακόσιας, μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου σε Γυμνάσια και Λύκεια στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής και στη συνοικία της Ζωφριάς.

Τις ευχές τους σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και του Λυκείου Ζεφυρίου έδωσαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυροειδάκος και Θανάσης Σχίζας.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς μοιράστηκε τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά.

«Αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά. Με την ευκαιρία του ανοίγματος των σχολείων, σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά. Παρά τις δυσκολίες, λόγω της πανδημίας, είμαι βέβαιος ότι, θα πάμε καλά. Ο Δήμος μας έχει
προετοιμαστεί ώστε όλα να είναι έτοιμα. Οι εργαζόμενοι του Δήμου, οι συνεργάτες μου και εγώ, προσωπικά, θα είμαστε στο πλευρό σας , ώστε τα σχολεία μας να συνεχίσουν να αναδεικνύουν μαθητές που διαπρέπουν στις Επιστήμες, στις Τέχνες και στον εργασιακό βίο», δήλωσε ο Δήμαρχος.

 

Το πρώτο κουδούνι στον Δήμο Φυλής

Να σημειωθεί ότι η πρώτη μέρα κύλησε με την αναγκαία επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. Στη συνέχεια οι μαθητές έλαβαν τα βιβλία τους και τις μάσκες τους ενώ οι εκπαιδευτικοί τους ενημέρωσαν σχετικά με την ενδεδειγμένη χρήση της ενώ η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με την ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

Η ομάδα του Toudaypress εύχεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά!