Η κατανόηση των όσων κατά καιρούς υποστηρίζει η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη και πρώην βουλευτής, αποτελούσε πάντα μια ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη εγκεφαλική διεργασία για εμένα τον αφελή.

Τόσο που ήμουν αποφασισμένος να προσπερνώ και να μη δίνω σημασία στις ιδεοληπτικές προσεγγίσεις της στο ζήτημα του μεταναστευτικού προκειμένου κυρίως να μην υποστώ ανήκεστη εγκεφαλική βλάβη από την αδυναμία μου να καταλάβω πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να μην αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα και τις επιπτώσεις των όσων λέει και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό.

Η- όλα πρώην- Τασία Χριστοδουλοπούλου αποφάσισε ωστόσο ξανά να ξεστομίσει απίστευτα πράγματα.

Σε άρθρο της στην Αυγή ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλει για «αυταρχική αλαζονεία» τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, επειδή στην ομιλία του στη Βουλή στις 27.8.2021, τόνισε πως «η Ελλάδα δεν είναι και δεν θα ξαναγίνει πύλη εισόδου παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη, όπως έγινε την περίοδο 2015-2019» προσθέτοντας «ότι δεν θα δεχθεί, όπως την περίοδο 2015-2019, να είναι η πύλη εισόδου στην Ευρώπη για παράνομες μεταναστευτικές ροές”.

Η Τασία καταγγέλλει πως η στάση της ελληνικής κυβέρνησης συνιστά «την επιτομή της ανοιχτής παράβασης του άρθρου 31 της Σύμβασης της Γενεύης».

Το δημοσίευμα που υπογράφει φέρει τον τίτλο «Οι Αφγανοί είναι πρόσφυγες, δεν είναι εισβολείς» και αναφέρει για τον αρμόδιο υπουργό «Αντί να σιωπήσει, εκφωνεί τον λόγο της σκοπιμότητας, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις εικόνες, τις πληροφορίες και την πραγματικότητα που υπάρχει στο Αφγανιστάν. Τους αποκαλεί μετανάστες, ενώ αυταπόδεικτα είναι πρόσφυγες που αγωνιούν για τη ζωή τους. Θέλει να προετοιμάσει την ελληνική κοινωνία για το πογκρόμ που θα εξαπολύσει εναντίον τους αν φθάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο. Ο «πρόθυμος» χωροφύλακας της Ευρώπης δεν τολμάει, ενώ είναι υποχρεωμένος από τη Συνθήκη της Γενεύης, να μιλήσει ούτε για ασφαλείς διόδους ούτε για αναλογική κατανομή των προσφύγων από το Αφγανιστάν στις χώρες της Ε.Ε. και σε άλλες χώρες.»

Τι θα ήθελε η αξιότιμη Τασία Χριστοδουλοπούλου. Μα προφανώς εικόνες σαν και αυτές που βίωσε η χώρα επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Τότε που ως αναπληρώτρια υπουργός δεν έβλεπε το τεράστιο πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η πολιτική «ανοικτών συνόρων» στη χώρα. Τότε που είχε υποστηρίξει το αμίμητο πως «Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Βγαίνουν τα πρωινά απλώς για να λιαστούν».

Η Τασία όμως, ασυγκράτητη. Χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα. Στο ίδιο δημοσίευμα κατηγορεί την κυβέρνηση για ρατσισμό και επαναπροωθήσεις στο Έβρο. (Αυτά τα οποία λένε και οι Τούρκοι «φίλοι» μας δηλαδή.) «Μέχρι πότε η ελληνική κοινωνία, που επέδειξε αλληλεγγύη, γενναιότητα και ανθρωπισμό το 2015, θα αντέχει και θα αποδέχεται να ακούει αυτόν τον ρατσιστικό λόγο, αλλά και να ανέχεται τις παράνομες πρακτικές που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενάντια σε όποιον «τολμάει» να εισέλθει στη χώρα ως ικέτης;

Μέχρι πότε θα αποδέχεται και μερικοί θα καμαρώνουν κιόλας για το τείχος στον Έβρο και για τις επιχειρήσεις επαναπροώθησης των προσφύγων κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας;»

Μόνο που όλα αυτά απλά δεν είναι έτσι. Ως τώρα η Ελληνική κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει ξανά ούτε η κερκόπορτα ούτε η αποθήκη προσφύγων και μεταναστών της Ευρώπης. Πως δεν θα κλείσει τα μάτια ούτε στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου από τα κυκλώματα των Τούρκων λαθροδιακινητών ούτε θα παίξει το παιχνίδι διαφόρων ΜΚΟ που στόχο κυρίως έχουν τα ευρωπαϊκά χρήματα.

Η Ελλάδα προασπίζεται και πετυχαίνει την αποσυμφόρηση των νησιών, στην διεθνοποίηση του προβλήματος και την για πρώτη φορά διατράνωση της αίσθησης ασφάλειας στους πολίτες που πλέον συνειδητοποιούν ότι κατοικούν σε μια χώρα με νόμους και όχι σε ξέφραγο αμπέλι. Αυτό φυσικά ενοχλεί. Γιατί όμως αναρωτιέμαι, και άκρη δεν βγάζω…

Η Τασία επιμένει, η ΝΔ φταίει. Για όλα. Και για το γεγονός πως επηρεάζει «..ρατσιστικά» όλη την Ευρώπη «Ο εθνικόφρων κοσμοπολιτισμός της Ν.Δ. και ο χυδαίος «ρεαλισμός» που επιδεικνύει σε όλα τα μέτωπα τείνει να γίνει φαινόμενο για όλη την Ευρώπη. Ποιος θα σταματήσει αυτή τη ρατσιστική κατρακύλα, αυτή την περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών συνθηκών;»

Είναι αλήθεια πως στην Ευρώπη, παντού, είναι πλέον κοινή πεποίθηση πως οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μπορέσουν να μείνουν και να ζήσουν ειρηνικά στον τόπο τους και να προοδεύσουν εκεί. Όπως αποδείχθηκε στην πράξη τα προηγούμενα χρόνια είναι ανέφικτη οποιαδήποτε προσπάθεια αφομοίωσης και ένταξης αυτών των μεταναστευτικών πληθυσμών- γιατί περί αυτού πρόκειται- και μάλιστα λάθρα εισερχομένων, στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Απλά γιατί για να ενσωματωθείς πρέπει να θέλεις κιόλας.

Σε ότι αφορά το Αφγανιστάν, για την ιστορία, στα τελευταία σαράντα χρόνια πολέμου και ταραχών, εκατομμύρια Αφγανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Μόνο μέσα σε έξι μήνες από τη χώρα έχουν φύγει 500.000 άνθρωποι.

Τρία εκατομμύρια Αφγανοί βρίσκονται ήδη στο Πακιστάν, από τους οποίους οι μισοί έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες. Στο Ιράν βρίσκονται επισήμως 1 εκ. Αφγανοί πρόσφυγες, ενώ υπολογίζεται πως άλλα 2,5 εκ. παραμένουν εκεί παράνομα και με ληγμένα τα αφγανικά τους διαβατήρια. Χώρια εκείνοι που βρίσκονται στην Τουρκία.

Εκατομμύρια άνθρωποι που δεν θέλουν και δεν θα επιστρέψουν σε μια χώρα που δεν απέκτησε ποτέ ούτε θεσμούς, ούτε κοινοβουλευτική λειτουργία ευρισκόμενη στο έλεος της ισλαμικής τρομοκρατίας. Ούτε με Ρώσους ούτε με Αμερικανούς.