Ένα εκπληκτικό υπερθέαμα κάτω από τον Αττικό ουρανό εντυπωσίασε τους θεατές και τους τηλεθεατές προσφέροντας ενθουσιασμό και απόλαυση.

Η υπέρ ειδική διαδρομή του ράλι Ακρόπολις προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση σε 180 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Το αποτύπωμα που αφήνει είναι πολύ σημαντικό καθώς η εξέλιξη του αγώνα δείχνει, ότι η χώρα μας μπορεί να αναλαμβάνει κορυφαίες διοργανώσεις με μεγάλη επιτυχία.

Παράλληλα όμως, το κορυφαίο event του Μηχανοκίνητου αθλητισμού στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την οδική ασφάλεια και προάγει την βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής και την ανάπτυξη των έργων υποδομής για την οδική ασφάλεια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η κορυφή της πυραμίδας του μέχρι τώρα έργου για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής είναι οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος.


Αυτό αποτελεί το μικρό μυστικό της συνταγής του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη για την επιτυχία του αγώνα.

Η Περιφέρεια Αττικής επενδύει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας προσελκύοντας διεθνούς κύρους και αναγνώρισης σε διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προβάλλουν την Αττική, αλλά και υλοποιώντας έργα οδοποιίας που ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 150 εκ. ευρώ, καθώς και παρεμβάσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας πάνω από 40 εκ. ευρώ και δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ασφαλείς μετακινήσεις στους δρόμους μας. Παράλληλα, εντάσσονται και νέα έργα οδικής ασφάλειας στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Πρόγραμμα της Αττικής.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας μπορεί να απορροφήσει και να αξιοποίησή κοινοτικά κονδύλια για να κινούμαστε με ασφάλεια σε καλύτερους δρόμους!