Σε υπογραφή συμβάσεων με δυο κτηνιάτρους, μετά από τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού, προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου, για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων .

Οι συμβάσεις αφορούν στειρώσεις θηλυκών και αρσενικών σκύλων, διάφορες άλλες κτηνιατρικές υπηρεσίες όπως αποπαρασίτωση, εμβολιασμούς, ηλεκτρονική ταυτοποίηση, τεστ λεϊσμανίασης κ.ά. όπου απαιτούνται, χειρουργεία και αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Η διάρκεια των συμβάσεων είναι για ένα έτος. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη δήλωσε ότι η δημοτική αρχή εμπιστεύεται τους κτηνιάτρους και ότι η συνεργασία ξεκινάει με πολύ καλές προοπτικές. «Έχουμε ήδη προχωρήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο που διαθέτει για φιλοξενία ζώων ο δήμος, ενισχύσαμε το προσωπικό, ενισχύουμε τις υιοθεσίες και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο ότι τα ζώα τα αγαπάμε δεν τα εγκαταλείπουμε» προσέθεσε η κ. Καναβάκη.

Τις επόμενες ημέρες θα οριστεί συνάντηση των νέων κτηνίατρων με την 5μελή επιτροπή του κυνοκομείου για να υπάρξει σχετική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.