Ολοκληρώθηκε η ανέγερση του Ειδικού Γυμνασίου ‘Ανω Λιοσίων, στην περιοχή του Πάρκου Πόλης και πλέον αρχίζουν οι διαδικασίες για τον εξοπλισμό του και τη στελέχωση του σχολείου με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Το Ειδικό Γυμνάσιο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιφέρειας, αποτελεί ένα πρότυπο διδακτήριο, καθώς διαθέτει σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί σε οικόπεδο επιφανείας 4.687,66 τμ. Μάλιστα, η μελέτη του έργου έχει βραβευτεί σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Αποτελείται από δύο βιοκλιματικά κτίρια, το κυρίως σχολικό κτίριο και το κτίριο αθλητικών δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εσωτερική πισίνα και φυσικοθεραπευτήριο. Ειδικότερα, περιλαμβάνει 9 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα εκτόνωσης/παιχνιδιού, 1 αίθουσα ησυχίας/ηρεμίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 1 αίθουσα βιβλιοθήκης, 1 εργαστήριο φυσικών επιστημών, 1 εργαστήριο πληροφορικής, 3 εργαστήρια μουσικής και αισθητικής αγωγής και ξένων γλωσσών, 1 κλειστό κολυμβητήριο/γυμναστήριο και 7 ειδικά εργαστήρια.

«Πρόκειται για έργο υπερτοπικού χαρακτήρα, που αποτελεί πυξίδα για το σχολείο του αύριο. Τιμά την πόλη μας και αποδεικνύει το ενδιαφέρον μας για την εκπαίδευση όλων των δημοτών μας, χωρίς διακρίσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μας με ειδικές ανάγκες, μετά τη φοίτηση στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, θα συνεχίζουν τη μαθητεία τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κοντά στον τόπο της κατοικίας τους».