Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη: Το συγκινητικό αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη 

της Αναστασίας Βασιλικής Γκολέμη

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης αποχαιρέτησε με λίγα τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Να σημειωθεί ότι το θέατρο της περιοχής που είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, ονομάζεται Ανοιχτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». Το θέατρο εγκαινιάστηκε από το μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη το 1998 και είναι το πρώτο θέατρο στην Ελλάδα που παίρνει το όνομά του. Είναι χωρητικότητας 700 ατόμων και τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, εκδηλώσεις συλλόγων, φορέων και το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων της Αττικής.

Η ανακοίνωση του δημάρχου:

«Μίκη, θα μας λείψεις…!

Ο Μίκης ανήκει στις προσωπικότητες που ποτέ δε μπορούσες να είσαι αδιάφορος μαζί τους. Τον λάτρεψα στα χρόνια της Χούντας και στις καταλήψεις Νομικής και Πολυτεχνείου Με θύμωσε μετά την πτώση της Χούντας με τις δηλώσεις του για τον Καραμανλή και ακόμα πιο πολύ με την υπουργοποίηση του. Μεγαλώνοντας όμως άρχισα να ξανασκέφτομαι την στάση του και να ανακαλύπτω ότι δεν μπορούσα να τον διαγράψω από μέσα μου.

Όταν λοιπόν το 1998 ως Δήμαρχος πλέον του Αγίου Ιωάννη Ρέντη έφτιαξα το πρώτο ανοιχτό θέατρο της περιοχής, δεν είχα καμία αμφιβολία για το όνομα που θα ήθελα να έχει: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. Μέχρι τότε κανένα θέατρο, καμία σχολή, κανένας δρόμος δεν είχε το όνομά του. Νιώθω υπερήφανος που αυτή η χώρα είχε ανθρώπους σαν τον Μίκη. Νομίζω ότι στο τέλος όλοι μας, αριστεροί και δεξιοί ήμασταν λάτρεις αυτής της χαρισματικής προσωπικότητας που τίμησε την Ελλάδα και δύσκολα θα ξαναβγεί αντάξιά της.

Θα μας λείψεις Μίκη… Ακόμη και όταν διαφωνούσαμε μαζί σου, κατάφερνες μετά από λίγο να μας ενώνεις όλους».

 

28/05/2022 14:41
Go to Top