Προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και αφορούν σε κοινωνική υποδομή και στην διαμόρφωση ενός χώρου εκθέσεων και επιμόρφωσης, θα εισαχθούν προς έγκριση στην επόμενη κιόλας συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη.

Πρόκειται για δύο εμβληματικά έργα για τον Δήμο, όπως τα χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου Γιάννης Ταταράκης, τα οποία υποβλήθηκαν στο υπουργείο με συνολικό προϋπολογισμό 2.490.023,35 ευρώ και αφορούν την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού Σπηλίου και την επαναχρησιμοποίηση του εμβληματικού κτιρίου στην νέα Κρύα Βρύση για την δημιουργία χώρου επιμόρφωσης και λαογραφίας.

Επίσης πολύ σύντομα ο Δήμος Αγίου Βασιλείου θα λάβει την απόφαση διάθεσης πίστωσης 1.850.000 ευρώ για αναγκαίες παρεμβάσεις στην δημοτική οδοποιία, χρηματοδότηση την οποία ενέκρινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Σπήλι. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον κ. Ταταράκη επισημαίνοντας του παράλληλα ότι έχει προχωρήσει σε όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση.