Μέσα στις τόσες πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι δήμοι της Αττικής, για αποστολή βοήθειας προς τις πυρόπληκτες περιοχές, προέκυψε μια ακόμη από την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κύπρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου. Αφετηρία αυτής της προσπάθειας αποτέλεσε μια επιστολή που έλαβε ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου από τον εκπρόσωπο των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Σταύρο Σωτηρίου, ο οποίος του εξέφραζε την επιθυμία να συνδράμει η πανεπιστημιακή κοινότητα προς ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων στις πυρόπληκτες περιοχές και ζητούσε τη διαμεσολάβηση για την παράδοση των αγαθών που είχαν συγκεντρωθεί.

Αμέσως ο κ. Μελετίου ανταποκρίθηκε στο αίτημα, επικοινώνησε με τους δημάρχους αυτών των περιοχών και μαζί με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Νέων Κοινωνικών Δομών Γεωργία Πηλιχού, ανέλαβαν τον συντονισμό για την παραλαβή και τη διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης.

Έτσι, χτες Τετάρτη ένα κοντέινερ με 22 παλέτες ειδών πρώτης ανάγκης έφτασε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ σήμερα Πέμπτη ακόμη ένα κοντέινερ με 25 παλέτες ειδών πρώτης ανάγκης έφτασε στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες αποστολές στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, που επλήγησαν πρόσφατα από τις πυρκαγιές.