της Αναστασίας Βασιλικής Γκολέμη

Σε συνάντηση προχώρησε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης με τον νέο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, οι ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για την όσο το δυνατόν πιο άμεση αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών καθώς και των υλικών ζημιών σε περιουσίες πολιτών.

Η συνάντηση διαδραματίστηκε χθές, Τρίτη 17 Αυγούστου στο Δημαρχείο Διονύσου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη βελτίωσης των υποδομών στο Δήμο, στο πλαίσιο περαιτέρω θωράκισής του απέναντι στα έντονα φυσικά φαινόμενα.

Ο κ.Τριαντόπουλος υπογράμμισε ότι από σήμερα, Τετάρτη 18 Αυγούστου θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα arogi.gov.gr, μέσω της οποίας θα μπορούν οι πυρόπληκτοι να υποβάλλουν εύκολα και γρήγορα τις αιτήσεις για την αποζημίωσή τους, στο πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής καθώς και της οικονομικής ενίσχυσής τους για τις οικοσκευές που καταστράφηκαν.

Τέλος, ο κ.Καλαφατέλης αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το ενδιαφέρον του, του επεσήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών και μείωσης της γραφειοκρατίας από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους, με σκοπό την χωρίς καθυστερήσεις οικονομική ανακούφιση των πληγέντων.