Έτοιμη να παραδοθεί στην κυκλοφορία η νέα πεζογέφυρα στην περιοχή του Φλοίσβου. Η γέφυρα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διοικητικές διαδικασίες παραλαβής προς χρήση από τον αρμόδιο φορέα Ε.Υ.Δ.Ε. – Κ.Σ.Σ.Υ. (Ειδική υπηρεσία δημοσίων έργων κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η νέα πεζογέφυρα είναι η δεύτερη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά 6 που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 13 εκ. ευρώ. Η γέφυρα κατασκευάζεται από την εταιρεία «Στάθης Κοκκίνης – τεχνολογία 2020» και επιβλέπεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η νέα γέφυρα πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια των πεζών, αλλά και να διευκολύνει την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Ποσειδώνος καθώς θα δοθεί περισσότερος χρόνος για τα οχήματα στους φωτεινούς σηματοδότες και θα αποσυμφορήσει σημαντικά την παραλιακή λεωφόρο.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας με μία σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων που αφορούν στη βελτίωση του οδικού δικτύου, την φωτεινή σηματοδότηση, τη διαχείριση της κυκλοφορίας, τη βελτίωση των διαγραμμίσεων, την τοποθέτηση πινακίδων και τον εξωραϊσμό των νησίδων πρασίνου, έχει καταφέρει στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής της να αλλάξει σημαντικά την εικόνα του οδικού χάρτη της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό έχει εκπονήσει λεπτομερή βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό ο οποίος περιλαμβάνει συνολικές εργολαβίες ασφαλτόστρωσης 100.000.000 €, καθολική αλλαγή 30.000 φωτιστικών οδικού φωτισμού παλαιάς τεχνολογίας με Led, δημιουργία έξυπνων διαβάσεων, τοποθέτηση έξυπνων φαναριών τα οποία θα προσαρμόζονται ανάλογα με την κυκλοφορία προκειμένου να αλλάξει ριζικά τα επόμενα χρόνια το τοπίο στην Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια σε κεντρικές οδικές αρτηρίες που συμβαίνουν τα τροχαία ατυχήματα, όπως είναι για παράδειγμα η Λεωφόρος Ποσειδώνος. Επιπλέον στην παραλιακή υλοποιούνται μια σειρά από έργα διασύνδεσης με το Φαληρικό. Με βάση τις σχετικές κατευθύνσεις και όπως ορίζουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας υλοποιούν συγκεκριμένες δράσεις που εξασφαλίζουν την αστική βιώσιμη κινητικότητα και τη προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ