Της Χριστίνας Γιάνκο

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την ακύρωση της συνεδρίασης της Τετάρτης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση ακυρώθηκε λόγω του ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα στη Βουλή. Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου ετοιμαζόταν να «σηκώσει» εκ νέου το ζήτημα με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (παρόλο που δεν ήταν στην
ατζέντα), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Λάππας είχε αντικατασταθεί για την αυριανή συνεδρίαση από τον αναπληρωτή του, Παύλο Πολάκη.
Να σημειωθεί, πάντως, πως αύριο Πέμπτη 29/07 αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, κατήγγειλε την ακύρωση της συνεδρίασης, υποστηρίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο η ΝΔ επιχειρεί να καλύψει τις «παρανομίες και τα ψέματα του Κ. Μητσοτάκη». «Το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη είναι τόσο καλώς καμωμένο, που πανικόβλητη η κυβέρνηση ανέβαλε την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής. Ποσό ακόμα θα εξευτελίζεται το κόμμα της ΝΔ για να καλύψει τις παρανομίες και τα αποδεδειγμένα πλέον ψέματα του αρχηγού της;», ανέφερε χθες 27/07, σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.