Του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Τούτο το καλοκαίρι, μπορεί να γίνει πιο δύσκολο κι από το περσινό

Τα νοσοκομεία γεμίζουν ξανά -αύξηση 55%- με ασθενείς του covid-19 και τίθενται πάλι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν το νέο και πιο μεταδοτικό κύμα. Οι προβλέψεις πολλών επιστημόνων παραμένουν απαισιόδοξες, κάνουν λόγο ακόμα και για δέκα χιλιάδες κρούσματα ημερησίως σε λίγες βδομάδες, μέσα στον Αύγουστο.

Η Πολιτική Προστασία προετοιμάζεται και αντί της παραδοσιακής ιχνηλάτησης, που θα είναι πολύ δύσκολη λόγω των μεγάλων αριθμών κρουσμάτων, να θέτει σε καραντίνα, αμέσως την οικογένεια, την ομάδα ή την παρέα, χωρίς περαιτέρω έρευνα.

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται, πως πρέπει να αποφύγει ένα φθινόπωρο σαν και εκείνο του 2020 και αναζητά τρόπους να τετραγωνίσει τον κύκλο, να κρατήσει ζωντανό τον τουρισμό και να περιορίσει τη μετάδοση της νόσου.
Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, πάει… Μύκονο, για να κεφαλαιοποιήσει την αγανάκτηση των επιχειρηματιών του νησιού κατά της κυβέρνησης, να την καταγγείλει ότι απέτυχε και να πάρει μερίδιο της δημοσιότητας, που έτσι κι αλλιώς διαθέτει άφθονη το νησί.

Η συμπαράσταση στους επιχειρηματίες της Μυκόνου, πρωτίστως της εστίασης, που δεν διαθέτουν και την καλύτερη φήμη για την προσήλωσή τους στη νομιμότητα των μέτρων κατά του κορωνοϊού, δημιουργεί ερωτηματικά για την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στο κόμμα.

«Μήπως θα ήταν προτιμότερο να μεταβεί σε νησιά και τουριστικές περιοχές της χώρας, που δεν τα βγάζουν πέρα γιατί δεν έχουν επισκέπτες και φέτος, αντί στους επιχειρηματίες με τζίρους εκατομμυρίων της Μυκόνου»;
Επειδή στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν την πανδημία, όπως ομολόγησε η κα Αχτσιόγλου, ως ευκαιρία για την ανάκαμψη του κόμματος, το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί στενά τις ολοένα και πιο συχνές εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα, που θέλει να αποκομίσει πολιτικά κέρδη, από την αυξανόμενη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας.

Πίσω από τις πολιτικές πιρουέτες κάτι κρύβεται. Ο φόβος για το άγνωστο φθινόπωρο. Θα μοιάζει με του 2020 που γέμισαν οι ΜΕΘ με ασθενείς η θα φέρει πολιτικές εξελίξεις;
Υπάρχει εσχάτως μια σκέψη που στροβιλίζει στο μυαλό ορισμένων στη ΝΔ.Μήπως το φθινόπωρο είναι η μόνη και τελευταία καλή ευκαιρία για πρόωρες διπλές εκλογές;

Και στροβιλίζει στο μυαλό τους, γιατί οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν κτυπήσει «καμπανάκι» στο Μαξίμου, αφού οι αρνητικές απόψεις για τη διαχείριση της πανδημίας και για την προοπτική της οικονομίας αυξάνονται συνεχώς.

Στο ΣΥΡΙΖΑ διερωτώνται αν είναι τυχαίες, οι 12000 προσλήψεις στην παιδεία που ανακοίνωσε η κα Κεραμέως (αριθμός αυξημένος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε σχέση με την αρχική εισήγηση της υπουργού).

Τι σημαίνουν οι συχνές επισκέψεις του πρωθυπουργού στην επαρχία και η «βροχή» επιχορηγήσεων ακόμα σε συλλόγους, εκκλησίες κ.α. λόγω κορωνοϊού;
Όλα δείχνουν, πως τα κόμματα ανησυχούν για ένα πολύ ρευστό φθινόπωρο, που δε ξέρουν τι θα τους φέρει, γι αυτό και προετοιμάζονται.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η παροιμία «Φύλαγε τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά»…

Πηγή: afteroffice.gr