Για να πρωτοτυπήσουμε, ας ασχοληθούμε τι λένε οι άλλοι για εμάς και όχι τι λέμε μεταξύ μας.

Άλλωστε τους άλλους θέλουμε να έρθουν στη χώρα μας για να ζεσταθεί η οικονομία μας!

“Escaping the crowds in the Greek Islands”
Το αρχαιότερο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό, Wanderlust, στο τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου 2021 αφιερώνει, το εξώφυλλό του, με τίτλο “Escaping the crowds in the Greek Islands”, το Editorial του αρχισυντάκτη, αλλά και 24 εσωτερικές σελίδες στα ελληνικά νησιά και την Πελοπόννησο, προτρέποντας τους 100.000 αναγνώστες του, να ανακαλύψουν, μεταξύ άλλων και τα λιγότερο γνωστά -στο βρετανικό κοινό- διαμάντια της Ελλάδας.

Στο εκτενές αφιέρωμα πρωταγωνιστούν η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία,η Πάτμος, η Σύμη, η Τήλος, η Νίσυρος, η Αστυπάλαια, η Άνδρος, η Τήνος, η Σύρος, η Πάρος, η Αμοργός, η Σκόπελος, η Σκύρος, η Αλόννησος, η Λευκάδα, η Κεφαλλονιά, η Κέρκυρα, τα Κύθηρα και η Σαμοθράκη.

Σε 4σελιδο οδοιπορικό στη Νότια Πελοπόννησο, φιλοξενείται αφιέρωμα για τη Λακωνική και τη Μεσσηνιακή Μάνη, όπου προβάλλονται ως ιδανικοί προορισμούς διακοπών για τη βρετανική αγορά, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους!

Οι Βρετανοί τουρίστες να σημειωθεί ότι πέρυσι, σε μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω της πρώτου κύματος πανδημίας, απέδωσαν στην Ελλάδα 2,556 δισ. ευρώ έσοδα από ταξιδιωτικές δαπάνες στην εθνική μας οικονομία!
Διαδικτυακό άρθρο αφιέρωμα στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα σε Σίφνο, Σέριφο, Ίο, Νάξο και Άνδρο, αναδεικνύοντας τα εν λόγω ελληνικά νησιά τόσο ως ιδανικοί προορισμοί για θερινές διακοπές, όσο και για θεματικές μορφές τουρισμού τους φθινοπωρινούς μήνες, φιλοξενεί και το γνωστό Condé Nast Traveller, αλλά και το Family Traveller, το σημαντικότερο βρετανικό περιοδικό για οικογενειακές διακοπές, όπου σε δισέλιδο ταξιδιωτικό αφιέρωμα πρωταγωνιστούν η Ρόδος, η Κως η Σύμη.

Στο τεύχος Ιουλίου, το διάσημο περιοδικό τουρισμού πολυτελείας της Μ. Βρετανίας, Aspire, σε 4σέλιδο προβάλλονται η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Σέριφος. Οι The Times πλέκουν ύμνους για την Κρήτη κάνοντας εκτενείς αναφορές στις δυνατότητες που προσφέρει κάθε νομός για αξέχαστες θερινές διακοπές, αλλά και σε θεματικές μορφές τουρισμού για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το World of Cruising, το μεγαλύτερο περιοδικό κρουαζιέρας στο Ην. Βασίλειο με δύο διαφορετικά άρθρα προτείνει την εμπειρία της κρουαζιέρας στη Σύρο, Σέριφο, Μήλο, Αμοργό, Χανιά αλλά και στην Κρήτη, Σαντορίνη, Κουφονήσια, Νάξο και Μύκονο.

Ως τον απόλυτο προορισμό κρουαζιέρας στους αναγνώστες του, το Cruise Trade News υποδεικνύει τα νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα!

Ψυχραιμία λοιπόν με τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό και αρκετά με τα δάκρυα για τη Μύκονο, κροκοδείλια ή μη.

Η αιχμή της τουριστικής σεζόν είναι εδώ με το τουριστικό προϊόν να διατίθεται απλόχερα στους διεθνείς επισκέπτες.
Το αγαπημένο -και πολύ βαρετό πλέον- χόμπι της άσκοπης χρονοσπατάλης, της υπερβολής, του δράματος και της καταστροφολογίας ας αφεθεί για το τέλος, όταν κλείσει ο λογαριασμός της φετινής σεζόν.