Του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ αγάπησε τη Μύκονο…
Από την ηγεσία μέχρι τα κατώτερα στελέχη, σε κανάλια, social media και όπου μπορούσαν να βρεθούν το σ/κ, σχολίαζαν αρνητικά την απόφαση Χαρδαλιά για τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε στο χώρο της διασκέδασης, της εστίασης.

Ποιος θα περίμενε, ότι το νησί της υπέρμετρης και πανάκριβης διασκέδασης, της αυξημένης παρανομίας, των πολύ πλουσίων του κόσμου, της αυθεντικότητας της καταναλωτικής συνήθειας του καπιταλιστικού συστήματος, θα τύχει της εύνοιας του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα περίμενα να σχολιάσουν, περισσότερο, την κυβέρνηση που έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της. Θυμάστε που μας μιλούσε για ήρεμο καλοκαίρι, covid free με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, κτλ και διανύουμε τώρα ένα, με πάνω από 2000 κρούσματα καθημερινά και πάμε, όπως λένε, για κορύφωση τον Αύγουστο;

Ε, αυτό θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά προτίμησε να ρίξει το βάρος του στο «lockdown» της Μυκόνου, που δεν είναι και lockdown για επικοινωνιακούς λόγους.
Και είναι αλήθεια ότι η κατάσταση ξέφυγε, η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε και με αυτή την κίνηση, έσπευσε να μαζέψει τον αριθμό των κρουσμάτων, να στείλει μήνυμα και στα άλλα νησιά, για να μη μπει, η χώρα, στο κόκκινο.

Γιατί, με δεδομένη την πολιτική μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών να ανοίγουν και κλείνουν την «κάνουλα» της τουριστικής κίνησης των πολιτών τους, ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων κάθε χώρας, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, να κλείσουν επίσημα, οι περισσότερες μεγάλες αγορές της Ευρώπης.

Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα επιβαρυνθεί το σύνολο των τουριστικών προορισμών της χώρας και ο στόχος της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό και απασχόλησης, θα μείνει στον αέρα.

Έτσι προχώρησε σε περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο, όχι λόγω συμβολισμού -έγινε μεγάλη συζήτηση για αυτά τα μέτρα και υπήρχε μεγάλος προβληματισμός που έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου- αλλά γιατί εκεί η κατάσταση είχε ξεφύγει και στην εστίαση και πολύ περισσότερο με τα παράνομα πάρτυ, με αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων.

Σύγχυση στην πολτική του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και σε ένα άλλο μείζον ζήτημα. Στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων.
Η ισχύουσα νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και επιβολής πειθαρχικών διώξεων στο δημόσιο, εάν συντρέχουν λόγοι κινδύνου της επιχείρησης από τη συμπεριφορά εργαζομένων, εξ αιτίας μετάδοσης λοιμωδών νόσων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε προσωπικό φροντίδας ηλικιωμένων και στο υγειονομικό προσωπικό, αλλά λέει όχι στις κυρώσεις.

Κάνει πως δεν γνωρίζει ή πράγματι δεν γνωρίζει πως αυτές υπάρχουν ήδη στη νομοθεσία, την οποία ο ίδιος ως κυβέρνηση, επέλεξε να διατηρήσει; Μάλλον το δεύτερο ισχύει.

Καλή είναι η αντιπολίτευση, αλλά γίνεται καλύτερη με τη γνώση των νόμων.

Πηγή: afteroffice.gr