Η διοίκηση Πατούλη εγγυάται για την υλοποίηση της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, τονίζει το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή τις καταγγελίες του Γιάννη Σγουρού για «συνεχείς παρατάσεις και παρέλαση εκατομμυρίων ευρώ» για το έργο.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» σημειώνει ότι η ολοκλήρωση της Α’ φάσης του έργου μετατέθηκε για τον Νοέμβριο του 2021, ενώ ο προϋπολογισμός του από τα 70 εκατ. ευρώ έχει ήδη ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ.

Στην απάντησή της η διοίκηση της περιφέρειας αναφέρεται στα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία, όπως έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης, ανεπαρκείς μελέτες, καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα του αναδόχου, κλπ. και τονίζει ότι «στα προβλήματα αυτά η σημερινή Διοίκηση βρήκε λύσεις, δουλεύοντας συστηματικά μαζί με τα στελέχη των υπηρεσιών μας…».

Για την πορεία του έργου αναφέρει ότι:

α) Η Α’ Φάση θα ολοκληρωθεί εντός των αναθεωρημένων χρονοδιαγραμμάτων. Θυμίζουμε πως όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας, είχε ολοκληρωθεί μόλις το 30% της Α’ Φάσης του έργου

β) Όσον αφορά τη Β’ Φάση, μετά από δικές μας προσπάθειες, εξασφαλίσαμε 200 εκατ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 και θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση της Β’ και Γ’ Φάσης του έργου ως τις αρχές φθινοπώρου.

γ) Σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, θα δημιουργήσουμε τον Φορέα Διαχείρισης, που θα εγγυηθεί ότι το έργο όταν θα ολοκληρωθεί δεν θα εγκαταλειφθεί στην τύχη του, όπως έγινε με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.