Της Μάρθας Λεκκάκου

«Γιατί έχετε 85% πληρότητα στα καράβια όταν δεν έχει εμβολιαστεί το 85% του πληθυσμού;» διατείνεται σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού ο Χρήστος Σπίρτζης, ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ και νυν Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και ηλεκτρολόγος μηχανικός και μετά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια…

Ο Ιάσονας Φωτήλας που ήταν στο πάνελ, τον ρωτάει ξανά και ξανά «μα καλά πρέπει να εμβολιάσουμε όλον τον κόσμο για να γεμίσουμε τα πλοία;;;» με τον Σπίρτζη να τον παραπέμπει να κάνει και κανένα μάθημα στατιστικής διότι δεν τα ξέρει και πολύ καλά, ενώ εκείνος που είναι μηχανικός ξέρει από στατιστική… Δεν μπορεί να γεμίζουν τα πλοία με 85% πληρότητα εφόσον δεν έχουν φτάσει αυτό το ποσοστό οι εμβολιασμοί… (!!!)

Σε αυτό το σημείο οι στατιστικολόγοι, οι μαθηματικοί, οι επιδημιολόγοι, οι απανταχού νοήμονες – που δεν χρειάζεται να είναι καν των θετικών επιστημών, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να μειδιάσουν… Καθώς εδώ ή παίζεται θέατρο του παραλόγου ή όντως τα εννοεί αυτά που λέει ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Και είναι αδιανόητο πώς άνθρωποι με τέτοιο σκεπτικό έχουν θητεύσει σε κυβερνητικούς θώκους, μπερδεύουν τα μήλα με τα πορτοκάλια!

Τι γλυτώσαμε τελικά!!! Να κάτι τέτοια συμβαίνουν και λέει πολύς κοσμάκης «Δόξα τω Θεό που στην πανδημία δεν είχαμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση».

Είμαι σίγουρη ότι αυτό δεν το λένε μόνο φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ, αλλά και από άλλες … όχθες, συνιστώσες και γενικώς αποχρώσεις.

Διότι φανταστείτε το απίθανο αλαλούμ που θα επικρατούσε αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να αποφασίσει πόση πληρότητα θα έπρεπε να είχαν τα καράβια, τα καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ κλπ με τη λογική Σπίρτζη!

Δηλαδή με τα Spirtzis Statistics οι μη εμβολιασμένοι που κάνουν συχνά τεστ όπως και οι έχοντες ανοσία επειδή έχουν νοσήσει από Covid-19 δεν μετράνε!

Και έχουμε την ίδια ώρα και τη Θεανώ Φωτίου, την πρώην αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής να χαρακτηρίζει “εγκληματικό λάθος” το άνοιγμα του τουρισμού… Πάλι καλά που δεν είπε ότι θα περνούν τα σύνορα μόνον όσοι είναι εμβολιασμένοι… Τι ζούμε;;

Η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα προστίθεται και ένα ακόμη «διαμαντάκι» από κορυφαία στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε λίγο ό,τι και να λέγεται δεν θα προκαλεί καν εντύπωση.