Του Κίμωνα Λογοθέτη

Οι νέες πεζογέφυρες που τοποθετούνται στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής αλλάζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα και τον καθημερινό τρόπο μετακίνησης.

Οι δρόμοι της Αττικής έχουν πλέον σύγχρονα και χρηστικά εργαλεία που προάγουν την βιώσιμη αστική κινητικότητα σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα διασφαλίζουν την μετακίνηση, αλλά και την άνεση της πιο ευαίσθητης ομάδας των χρηστών του οδικού δικτύου που είναι οι πεζοί ενώ ταυτόχρονα προάγουν την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ με σύγχρονους ανελκυστήρες.

Η πρώτη νέα πεζογέφυρα είναι τοποθετημένη στην Αλίμου στη συμβολή της Ποσειδώνος με την Καλαμακίου και αποτελεί το στολίδι της Παραλιακής λεωφόρου.

Η δεύτερη νέα πεζογέφυρα έχει τοποθετηθεί στην Μαρίνα του Φλοίσβου και τις επόμενες μέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Σήμερα στη Λεωφόρο Μεσογείων παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κύριου Γιώργου Πατούλη θα τοποθετηθεί το κατάστρωμα της πεζογέφυρας στην Αγία Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή στο δυτικό τομέα ξεκινάει η κατασκευή της πεζογέφυρα στην Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Χαϊδαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες γέφυρες πέρα από την ασφάλεια των πεζών συνεισφέρουν αποτελεσματικά στη διαχείριση της κυκλοφορίας. Προσφέρουν τη δυνατότητα αποσυμφόρησης του οδικό δίκτυο καθώς δε χρειάζεται να διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων για την διέλευση των πεζών.

Το οδικό δίκτυο της Αττικής αλλάζει καθημερινά και γίνεται ασφαλέστερο και πιο φιλικό!