Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Η σημασία της διαφάνειας στις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές: σύγχρονες προκλήσεις και νέα δεδομένα» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, στις 12 μμ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τη γενική γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν το διεθνές νομικό πλαίσιο, οι προκλήσεις για τις ελληνικές εταιρίες στο φως των νέων δεδομένων που συνεπάγεται η διεθνοποίηση των επιχειρηματικών συναλλαγών, καθώς και οι μεταρρυθμιστικές τομές στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια σε θέματα καταπολέμησης διαφθοράς σε συμφωνία με τις συστάσεις του ΟΟΣΑ.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο κ. Βαρβιτσιώτης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γιάννης Σμυρλής και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ‘Αγγελος Μπίνης.

Η πανεπιστημιακός Μαρία Γαβουνέλη, εθνική εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Εργασίας του ΟΟΣΑ για θέματα δωροδοκίας, θα αναπτύξει το ισχύον διεθνές νομικό πλαίσιο και εξειδικευμένα στελέχη από το υπουργείο Εξωτερικών και άλλους δημόσιους φορείς θα ενημερώσουν το κοινό για τους μηχανισμούς αναφοράς και στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Από τον επιχειρηματικό κόσμο θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων με εξαγωγική δραστηριότητα.

Η διαδικτυακή ημερίδα, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φάνης Παπαθανασίου, θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι youtube της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και τη σελίδα facebook του κ. Βαρβιτσιώτη.