«Τιμούμε τους ανώνυμους ήρωες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, (ΕΕΣ) που καθημερινά κάνουν πράξη αξίες, όπως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε συμπαραστάτες στο έργο τους», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση των 144 χρόνων προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία μελών της κυβέρνησης, του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη και εκπροσώπων φορέων, ενώ στο προαύλιο παρατέθηκε έκθεση, για τις δράσεις και το έργο του ΕΕΣ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί ο ΕΕΣ για σχεδόν 1,5 αιώνα, στην άοκνη προσφορά του κάθε Έλληνα ερυθροσταυρίτη «υπέρ του συνανθρώπου, υπέρ της χώρας και υπέρ της κάθε πόλης και κάθε γειτονιάς, που μπορεί να επλήγησαν και χρειάστηκαν ανθρωπιστική βοήθεια». Χαρακτήρισε ανώνυμους ήρωες τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του ΕΕΣ «που συντρέχουν στην ανάγκη της κοινωνίας μας, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την συμπαράσταση».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσφορά του ΕΕΣ την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, τονίζοντας πως «προσέτρεξε ουσιαστικά, στην ανακούφιση των πολιτών και τις ευάλωτες ομάδες που έχουν πληγεί δραματικότερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών, των ασυνόδευτων ανηλίκων, των ηλικιωμένων και των αστέγων».

Ολοκληρώνοντας -και αφού συνεχάρη τη Διοίκηση του ΕΕΣ για τη διαρκή δράση και την προσφορά- διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ θα συνεχίσουν να είναι ουσιαστικοί συμπαραστάτες στο έργο του ΕΕΣ, μέσα και από την περαιτέρω ενδυνάμωση της υπάρχουσας συνεργασίας.