Σε κύριο θέμα μετατρέπεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας Ιταλία-Τουρκία, με το οποίο θα ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, μεθαύριο, 11 Ιουνίου, στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι Τούρκοι φίλαθλοι που αγόρασαν εισιτήριο ενδέχεται να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, επειδή η χώρα τους είναι εκτός ζώνης Σένγκεν και, κατά συνέπεια, η Ιταλία προβλέπει υποχρεωτική, πενθήμερη καραντίνα για τους αφιχθέντες, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμη και για κίνδυνο διπλωματικού επεισοδίου μεταξύ των δυο χωρών, λόγω και του, γενικότερου, φορτισμένου κλίματος, μετά από τις γνωστές δηλώσεις του ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, στις αρχές Απριλίου χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα, τέλος, με ό,τι δήλωσε σήμερα στους ξένους δημοσιογράφους ο Ντανιέλε Φρόντζα, υπεύθυνος του δήμου της Ρώμης για το Euro 2021, η κυβέρνηση Ντράγκι εξετάζει το ενδεχόμενο να μπορέσουν να γίνουν κάποιες εξαιρέσεις, για φιλάθλους χωρών που δεν ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν.

Πηγή: naftemporiki.gr