Τις εγκαταστάσεις του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Ρουφ προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών αναβάθμισης επτά γηπέδων ποδοσφαίρου που υλοποιούνται με πόρους ύψους 470.928 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Τον συνόδευσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και κατά τη συνάντηση τους με τον πρόεδρο του Ομίλου Θ. Κουνάδη και αθλητικούς παράγοντες, συζήτησαν τη δυνατότητα επιπλέον ενίσχυσης με έργα αθλητικών υποδομών. Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις αφού επισήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η στήριξη του μαζικού αθλητισμού, υπογράμμισε:

«Σήμερα επισκεφθήκαμε τη γειτονιά του Ρουφ μαζί με τον πρόεδρό της ομάδας κ. Κουνάδη, ο οποίος δίνει έναν άοκνο αγώνα προκειμένου να κρατήσει, αφενός ζωντανή την ομάδα, αφετέρου να διατηρήσει σε λειτουργία τους αθλητικούς χώρους. Με τη συμβολή της Περιφέρειας έχουν ολοκληρωθεί δύο γήπεδα 7χ7 και 5χ5, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των επτά που αναβαθμίζονται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης ΚΤ.Γ. Δημόπουλος επισήμανε ότι «η Περιφέρεια υλοποιεί συστηματικά την ανακαίνιση όλων των μεγάλων και μικρών αθλητικών χωρών της Αθήνας, ώστε «σιγά-σιγά να μπορέσουμε να αναδείξουμε το φυτώριο του ελληνικού αθλητισμού». Ο πρόεδρος κ. Κουνάδης ευχαρίστησε για τη στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών της».

Αναφορικά με τα έργα, μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί πέντε από τα επτά γήπεδα που αναβαθμίζονται με βασικές εργασίες όπως η αντικατάσταση χλοοταπήτων, συρματοπλεγμάτων, διχτυών οροφής και περιμετρικών και «εστιών» του ποδοσφαίρου. Επίσης, προβλέπεται βαφή σωλήνων περίφραξης, περιμετρικών τοιχίων και ιστών φωτισμού.