Η πτήση τριών C-130 και δύο Mirage πάνω από τον αττικό ουρανό – Τι λένε συνεργάτες του Νίκου Παναγιωτόπουλου που εμφανίζεται να μην γνώριζε την πραγματοποίηση της ελληνοαμερικανικής άσκησης
Αναστάτωση ακόμη και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκάλεσε η χαμηλή πτήση πέντε στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από την Αθήνα.

Επρόκειτο για τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 τα οποία συνοδεία δύο μαχητικών Mirage-2000 πέταξαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης πάνω από το Λεκανοπέδιο Αττικής με αποτέλεσμα -εξαιτίας του έντονου θορύβου, αλλά και του απροειδοποίητου της πτήσης- αρκετός κόσμος να στρέψει το βλέμμα προς τον ουρανό προκειμένου να δει τι συμβαίνει.

Η πτήση των πέντε αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεξαγωγής της άσκησης «STOLEN CERBERUS», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εν λόγω άσκηση είναι διακλαδική, έχει ως βάση εκκίνησης των αεροσκαφών την Ελευσίνα και ως αντικείμενο την εκπαίδευση του προσωπικού σε από αέρος ρίψεις, πτήσεις χαμηλού ύψους, αντιμετώπισης απειλών και εκτέλεσης αεροδιακομιδών.

Να σημειώσουμε πως το πέρασμα των αεροσκαφών προκάλεσε αναστάτωση ακόμη και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου δεν είχε ενημερωθεί αρμοδίως από το ΓΕΕΘΑ για την συγκεκριμένη χαμηλή πτήση στον αττικό ουρανό, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια μικρή κινητοποίηση προκειμένου να γίνει αντιληπτό εάν υπήρχε κάποια έκτακτη ανάγκη σε εξέλιξη. Αρκετά ήταν επίσης και τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο, αλλά και το γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, καθώς η εν λόγω πτήση ήταν ασυνήθιστη και πραγματοποιήθηκε χωρίς την ύπαρξη προηγούμενης συνεννόησης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα