Τους συναντήσαμε στο κέντρο της Αθήνας

Η Χριστίνα Κοντοβά βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Αθήνα, προετοιμάζοντας τις λεπτομέρειες για τις νέες της συλλογές, αλλά το μυαλό της είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά: στην Ουγκάντα.

Στην αφρικανική αυτή χώρα βρίσκεται ένας από τους πολυτιμότερους ανθρώπους της ζωής της, η μικρή Ada. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι για το κοριτσάκι για την οποία αυτή τη στιγμή είναι ανάδοχη μητέρα αλλά έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να την υιοθετήσει.

Για χάρη της περνά πολλούς από τους τελευταίους μήνες στην Καμπάλα. “Είναι ένα ταξίδι που έχει ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο και είναι το ταξίδι της ζωής μου”, σημείωσε η σχεδιάστρια σε μια συγκινητική ανάρτηση που έκανε στα social media συστήνοντάς μας την μικρή αλλά αι περιγράφοντας την όλη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσει.

“Είναι δύσκολη διαδικασία και ταυτόχρονα μαγική. Χρειάστηκα αποθέματα δύναμης που δεν ήξερα ότι έχω, μου γεννήθηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα, έχω λυγίσει πολλές φορές αλλά έχω αυτή την αγκαλιά! Και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα εκεί… στην άλλη άκρη της γραμμής… Μακριά αλλά πάντα κοντά! Και τους επόμενους μήνες θα ζω στην Ουγκάντα”, εξήγησε η Χριστίνα Κοντοβά.

Στο πλευρό της στάθηκε από την πρώτη στιγμή και ο σύντροφός της, Τζώνη Καλημέρης. Ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε σε μια από τις πρόσφατες βόλτες τους στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Λίγο πριν η σχεδιάστρια ετοιμάσει και πάλι τις βαλίτσες της για την Καμπάλα.

Στην Ουγκάντα αυτή την στιγμή βρίσκονται στην ίδια διαδικασία περίπου 20 οικογένειες Ελλήνων. Η δική της σχέση με την ActionAid Hellas ξεκινά περίπου τέσσερα χρόνια πριν. Μια φίλη της ήταν ανάδοχος και ετοιμαζόταν να κάνει ένα ταξίδι στην Αφρική και τότε γεννήθηκε η επιθυμία να το κάνει κι εκείνη. Δήλωσε συμμετοχή και στάθηκε τυχερή γιατί τελευταία στιγμή άδεισε μια θέση και έτσι βρέθηκε σε αυτό το ταξίδι, στη Ρουάντα, που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο από αυτά που είχε κάνει μέχρι τότε.

“Είναι η στιγμή που ξεχνάς ότι κάνεις εθελοντισμό για ν’ αλλάξεις ζωές, γιατί πολύ απλά αλλάζει η δική σου”, είχε γράψει σε μια από τις αναρτήσεις της στο instagram το 2018 έχοντας περάσει χρόνο με παιδιά και βοηθώντας γυναίκες στις εργασίες τους. Επιστρέφοντας και θέλοντας να συνεχίσει την στήριξη στην κοινότητα, η εταιρεία της βρέθηκε στο πλευρό του συνεταιρισμού Duhagurukiramajyambere και βοήθησε στην πραγματοποίηση του ονείρου τους που ήταν η δημιουργία μιας μικρής βιοτεχνίας κατασκευής σχολικών στολών για παιδιά.

Μετά από εκείνο το ταξίδι, που με έναν τρόπο άλλαξε την κοσμοθεωρία της, έκανε τρεις αναδοχές: στη Ρουάντα, στην Αιθιοπία και στο Νεπάλ. Ενάμιση χρόνο μετά, ακολούθησε δεύτερο ταξίδι στη Ζιμπάμπουε.

Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις ανάδοχος, μπες στην ActionAid και μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία .

Πηγή: Πρώτο Θέμα