Γι τις δηλώσεις του για τον Ερντογάν

Οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον ΣΚΑΙ, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε βέβαιος πως θα συνεχιστεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της τουρκικής πλευρά, σχολιάζοντας και την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο κ.Βαρβιτσιώτης: «O κ. Ερντογάν δεν κατάφερε μέσα από την εθνικιστική στροφή του να σηκώσει τα ποσοστά του. Η οικονομική κρίση τον οδηγεί σε βεβιασμένες και σπασμωδικές ενέργειες και τα εσωτερικά που έχουν σχέση με το «κυνήγι μαγισσών» που βρίσκεται σ΄ εξέλιξη στην Τουρκία απέναντι στους αντιφρονούντες».

Οι δηλώσεις του Έλληνα Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, και οι αιχμές για την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία, προκάλεσαν την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον κ.Βαρβιτσιώτη, πως … «υποσκάπτει» τις διμερείς συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Καταδικάζουμε έντονα τις σχετικές με την χώρα και τον πρόεδρο μας ανήθικες εκφράσεις του υφυπουργού εξωτερικών της Ελλάδας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που εξέφρασε σε συνέντευξη που δόθηκε σε τηλεοπτικό κανάλι, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τις πολιτικές και διπλωματικές συμβάσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Εξωτερικών, που συνεχίζει: «Στην περίοδο κατά την οποία ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της χώρας μας, κάνουμε βήματα για την συνέχιση του διαλόγου Τουρκίας και Ελλάδας, κρίνουμε πως είναι σκόπιμη η επιμονή των Ελλήνων αξιωματούχων στις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις που κλιμακώνουν την ένταση και με αυτό το σκοπό υπήρξαν οι ισχυρισμοί του υφυπουργού Εξωτερικών Βαρβιτσιώτη.

Προκειμένου να λειτουργήσουν ξανά τα κανάλια διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, καλούμε την ελληνική πολιτική ηγεσία να έχει ευθύνη, ψυχραιμία και ειλικρίνεια στις δηλώσεις της για την χώρα μας».

Πηγή: Πρώτο Θέμα