Στους 13 οι συλληφθέντες μέχρι στιγμής – Μεταξύ των θυμάτων κι ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση των τριών διασυνδέομενων συμμοριών που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, ενώ ήδη έχουν προφυλακιστεί έξι από τους οκτώ Ρομά που συνελήφθησαν. Στις 39 κλοπές που είχαν εξιχνιαστεί, προστέθηκαν ακόμη 11 φτάνοντας τις 50!

Οι νέες περιπτώσεις προέκυψαν από πολίτες που αναγνώρισαν ανάμεσα στα κλοπιμαία τα δικά τους τιμαλφή ή κατήγγειλαν διαρρήξεις μετά την εξάρθρωση των τριών εγκληματικών ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι μεταξύ των πολιτών που είχαν πέσει θύματα κλοπής από τους δράστες ήταν και ένας… αξιωματικός της τοπικής Αστυνομίας!

Με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες της Ασφάλειας Αγρινίου, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη πέντε δράστες, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται μέχρι στιγμής 13 Ρομά και η προανάκριση συνεχίζεται για να εντοπιστούν και άλλα μέλη των συμμοριών. Κάποια από αυτά, κατηγορούνται και για δυο ληστείες, μία στη Μεγάλη Χώρα όπου άρπαξαν 10 ευρώ και μια βέρα από μια 83χρονη και άλλη μια σε βάρος 89χρονης στο Αγρίνιο από την οποία άρπαξαν ένα κινητό και οκτώ… κότες!

Πηγή: Πρώτο Θέμα