Πώς θα διώξετε τα ενοχλητικά έντομα από το μπολ των φρούτων σας – Το έξυπνο κόλπο με τον φελλό

Μήπως σας ενοχλούν κι εσάς εκείνα τα μικροσκοπικά έντομα που συγκεντρώνονται πάνω από το καλάθι με τα φρούτα που έχετε στον πάγκο της κουζίνας; Μια ομάδα μητέρων μοιράστηκε ένα παλιό κόλπο για να τα πείτε αντίο για πάντα- και το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικοί φελλοί.

Η ομάδα γονέων από την Αυστραλία Mum Central, εξήγησε πώς η τοποθέτηση φελλών κρασιού σε μπολ φρούτων λειτουργεί φως ένα φυσικό απωθητικό για να κρατήσει τα ζωύφια μακριά από τα φρούτα σας. Οι φυσικοί φελλοί λένε ότι «απορροφούν υγρασία» από τα ώριμα φρούτα, τα οποία στη συνέχεια «ενεργοποιούν ένα άρωμα» που κρατά τις μύγες μακριά, χωρίς τη χρήση χημικών.

Πολλοί έμειναν έκπληκτοι με την απλή συμβουλή, λέγοντας ότι θα το δοκιμάσουν στο σπίτι, ενώ άλλοι αστειεύτηκαν: «Ένας καλός λόγος για να πιεις περισσότερο κρασί».

Μπολ με φρούτα και φελλούς

«Ευχαριστώ γι’ αυτή τη συμβουλή. Πραγματικά δεν μου αρέσουν οι παγωμένες μπανάνες» σχολίασε κάποιος αναφερόμενος στο γεγονός ότι βάζει τα φρούτα της στο ψυγείο για να τα κρατήσει μακριά από τις ενοχλητικές μύγες.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το κόλπο με τον φελλό – Τι πρέπει να προσέξετε
Ο Ράιαν Γουότς, ένας σομελιέ, έχει εξηγήσει στο παρελθόν πως ακριβώς δουλεύει το κόλπο: «Δύο πράγματα προσελκύουν τα έντομα στα φρούτα: τα σάκχαρα και η υγρασία. Αυτός είναι ο λόγος που τα βρίσκετε πιο συχνά γύρω από ώριμα φρούτα και μέσα ή γύρω από νεροχύτες και αποχετεύσεις» ανέφερε στo Today. «Ο φυσικός φελλός είναι ένα τέλειο αποτρεπτικό, καθώς το υλικό του φελλού απορροφά την υγρασία που βγαίνει από το ώριμο φρούτο και ενεργοποιεί ένα άρωμα από το φελλό, το οποίο δεν αρέσει καθόλου στα έντομα αυτά».

Κατά γενικό κανόνα, ο Γουότς πρότεινε την χρήση ενός φελλού για κάθε 2 ή 3 φρούτα ενώ πρόσθεσε πως το κόλπο λειτουργεί μόνο με φυσικά πώματα και όχι συνθετικά, καθώς δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Κάτι άλλο που ανέφερε είναι πως η χρήση φελλών με υπόλοιπα κρασιού επάνω τους, είναι «εντελώς αντιπαραγωγικό και θα προσελκύσει τα μικρά έντομα». «Πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρός ο φελλός» τόνισε.

Πηγή: iefimerida