Δύο ιδιωτικές κλινικές παραχωρούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για τη νοσηλεία περιστατικών κορωνοΪού στην Αττική, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πρόκειται για το Ιατρικό Περιστερίου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ του Ομίλου Hellenic Healthcare Group. Οι κλινικές παραχωρήθηκαν εθελουσίως στο ΕΣΥ, όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας, και θα είναι έτοιμες να νοσηλεύουν Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι τα νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο δέχονται σημαντική πίεση και η διασπορά του ιού είναι πλέον ανεξέλεγκτη σε όλη τη χώρα. Ηπληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ της Αττικής ξεπερνά το 90%.

Σε χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να «μπει» στη μάχη το νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο θα δέχεται ασθενείς κορωνοϊού από την Αθήνα.

Επιπλέον, άνοιξαν 30 ακόμα απλές κλίνες Covid φτάνοντας στις 90 και αναμένονται να ανοίξουν και 10 Covid MΕΘ στο Τζάνειο και μερικές ακόμα Covid ΜΕΘ στο ΚΑΤ. Επιπλέον, θα δίνονται περισσότερα εξιτήρια στα νοσοκομεία τα Σαββατοκύριακα για να αδειάζουν κρεβάτια. Τέλος, το Σισμανόγλειο μέχρι αύριο Τετάρτη θα έχει στείλει σε άλλα νοσοκομεία όλους τους non Covid ασθενείς για να ξεκινήσει τη λειτουργία του ως αποκλειστικά νοσοκομείο κορωνοϊού

Αναλυτικά η δήλωσή του Βασίλη Κικίλια:

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».

Πηγή: naftemporiki.gr