Μία ακόμη δύσκολη νύχτα έξω από τα σπίτια τους πέρασαν οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών γύρω από την Ελασσόνα, μετά τον δεύτερο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και εν μέσω συνεχόμενων μικρότερων μετασεισμών, που έχουν ήδη ξεπεράσει τους 20.

Ο νέος σεισμός, μία ημέρα μετά τα 6 Ρίχτερ της Τετάρτης, εκτός από επιπλέον ζημιές, προκάλεσε αγανάκτηση σε εκατοντάδες οικογένειες που για δεύτερη ημέρα χθες διανυκτέρευσαν σε σκηνές και ξενοδοχεία των Τρικάλων και της Λάρισας καθώς τα σπίτια τους είτε κατέρρευσαν είτε κρίθηκαν ακατάλληλα.

Εκτός από το θέμα της στέγασης, οι κάτοικοι κυρίως στα χωριά Μεσοχώρι, Δαμάσι, Αμούρι και Μαγούλα έχουν να αντιπαλέψουν το νυχτερινό ψύχος αλλά και την διακοπή της ηλεκτροδότησης και την ακαταλληλότητα του νερού.

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται τα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του δήμου Ελασσόνας, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο από τις νέες σεισμικές δονήσεις και τις πτώσεις χαλασμάτων από παλιά σπίτια που είχαν πληγεί από τον χθεσινό σεισμό.

Εκτός από τα επιπλέον πρακτικά προβλήματα, ωστόσο, ο νέος μεγάλος σεισμός των 5,9 Ρίχτερ που που σημειώθηκε 16 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας στις 20:38 την Πέμπτη έφερε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους που βλέπουν το μαρτύριό τους να μην έχει τέλος.

Όπως δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επικρατεί μεγάλη ανησυχία, νέα πρωτόγνωρα δεδομένα, κάθε μέρα είναι διαφορετική. «Δεν ησυχάζει το φαινόμενο, προχωρά και μας ανησυχεί πολύ, έχουμε έντονο αίσθημα φόβου», είπε ο περιφερειάρχης μεταφέροντας το κλίμα, προσθέτοντας ότι οι σεισμολόγοι τους ενημερώνουν για νέο ρήγμα.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη περίπου 400 άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους.

Στα χωριά βρίσκεται κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου μεταφέρει κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τους κατοίκους των περιοχών.

Ταρακουνήθηκαν Βόλος και Τρίκαλα – Ο κόσμος βγήκε και πάλι στους δρόμους
Φόβος και αναστάτωση το βράδυ της Πέμπτης στον Βόλο, αλλά και στη Δυτική Θεσσαλία εξαιτίας της πολύ ισχυρής δόνησης στις 20:38 που ταρακούνησε και πάλι την περιοχή.