Κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ήρθε σε κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη για τους εμβολιασμούς.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε ότι το εμβόλιο συνιστά πράξη πρόληψης και όχι καταστολής και επέμεινε στην ανάγκη προμήθειας φαρμάκων που σύμφωνα με μελέτη -όπως είπε- μειώνει τις διασωληνώσεις.

Για ανάπτυξη θεωριών συνωμοσιολογίας και δημιουργία εντυπώσεων επέκρινε τον Κυριάκο Βελόπουλο ο υπουργός Ανάπτυξης που παρενέβη στη συζήτηση, καλώντας την Ελληνική Λύση να μην υποσκάπτει τη πανανθρώπινη προσπάθεια που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επεσήμανε πως ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι η μόνη πρακτική που προτείνεται από τους αρμόδιους και ακολουθούν όλα τα κράτη, ενώ διευκρίνισε ως απάντηση στον κ. Βελόπουλο πως τα μονοκλωνικά αντισώματα παράγονται με μεγάλη δυσκολία και πως υπάρχει δυνατότητα για μόλις 11 εκατ δόσεις τον χρόνο, τη στιγμή που τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σήμερα σε 47 εκατ.

Ο κ. Βελόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να ανοίξει το λιανεμπόριο, «μην κρατάτε τα μαγαζιά κλειστά, θα αυτοκτονήσει κόσμος», είπε και ζήτησε να υπάρξει άμεσα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Ζήτησε ακόμη επιστροφή των τελών κυκλοφορίας για όσο διάστημα διαρκεί το lockdown. «Τι είναι το έξυπνο lockdown, εγώ ξέρω έξυπνη σίτα και έξυπνη σκούπα, τα 2 χλμ ακτίνα είναι σε ευθεία ή τεθλασμένη γραμμή;», είπε σχολιάζοντας τα νέα μέτρα.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Κουφοντίνα, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του τα ισόβια να ισχύουν στην πράξη. «Ο ζωντανός έχει δικαίωμα στην απεργία πείνας, ο νεκρός δεν έχει», είπε, δείχνοντας τη φωτογραφία του Αξαρλιάν.

Πηγή: CNN Greece