Στο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου εντάσσεται πλέον και η Θήβα., καθώς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων διανομής Αερίου(ΔΕΔΑ) ολοκλήρωσε τις εργασίες ενεργοποίησης του υφιστάμενου δικτύου, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες και επιχειρηματίες της πόλης να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου.

Ο δήμος Θηβαίων σημειώνει ότι το δίκτυο, μέσης και χαμηλής πίεσης, είχε κατασκευασθεί από το 2007, όμως παρέμενε ανενεργό και ανεκμετάλλευτο. Ωστόσο, με την ενεργοποίησή του, η πόλη της Θήβας εισέρχεται σε μια νέα εποχή, με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να αποκτούν πρόσβαση σε μια οικονομικότερη και φιλικότερη προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας.

Με αφορμή την ενεργοποίηση του υφιστάμενου δικτύου, ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, δήλωσε ότι «Με την τροφοδότηση του δικτύου, η Θήβα εισέρχεται στην εποχή του φυσικού αερίου, το οποίο  αποτελεί μια εναλλακτική ενεργειακή λύση με σημαντικά μικρότερο κόστος, που θα ανακουφίσει πολλά νοικοκυριά».

Σημειώνεται ότι για να συνδεθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου της Θήβας, οι πολίτες θα πρέπει, αφού πρώτα εξακριβώσουν εάν το ακίνητό τους βρίσκεται σε οδό που περιλαμβάνεται στο δίκτυο, να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πηγή: naftemporiki.gr